DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mercedes: A dominanciánknak örökre vége

Hosszú évek sétakocsikázása után, úgy tűnik, teljesen megérkeztek a kihívók a Mercedes nyakára. A német istálló érzi, hogy a látványos fölényüknek végképp befellegzett, nagy harc lesz.

Megjósolhatatlan egyelőre, hogy 2018-ban sikerül-e a világbajnoki címvédő istállónak zsinórban ötödször is a csúcsra jutni a Formula-1-ben. Toto Wolff csapatfőnök szerint, ha sikerül is, az a legkisebb mértékben sem lesz magától értetődően természetes már. A riválisok már most is ott vannak, jövőre pedig még nagyobb fejtörést okoznak majd.

Már idén is rezgett kicsit a léc, de a második félévi kiváló fejlesztéseknek, valamint a Ferrari súlyos vezetői és technikai hibáinak köszönhetően az Ezüst Nyilak ismét besöpörték a gyártói és az egyéni világbajnoki címet is. Toto Wolff szerint azonban jól látható, hogy a dominanciájuknak lőttek, a korábbi években, 2014 és 2016 között ugyanis valódi rivális nélkül körözgettek, de már idén is odaért Sebastian Vettel, jövőre még többen lesznek a kihívók.

Idén már nehezedett a feladat, jövőre pedig már nem is favorit a Mercedes?


„Úgy vélem, három évünk is olyan volt, amikor szinte csak úgy sétakocsikázhattunk, mind a karosszéria, mind a motor tekintetében fantasztikus csomaggal rendelkeztünk. Idén már láthattuk, hogy a három élcsapat harca a győzelemért a realitás a jövő évtől. A földön kell maradnunk és továbbra is alázatosan végezni a munkánkat” – tekintett előre Wolff.

„Nem tekinthetjük magától értetődőnek a győzelmet, el kell ismerni a többiek munkáját is. A jövő évre is az az elvárásunk, hogy megint versenyképes autóval álljunk elő, amivel futamokat lehet nyerni és alkalmas a világbajnoki cím megnyerésére is. Már nem nevezném magunkat favoritnak jövőre” – tette hozzá a csapatfőnök.

Christian Horner szintén szeretné megnehezíteni a németek dolgát. „Totoéknak az elmúlt négy évben bántóan könnyű dolguk volt. Remélhetőleg a Ferrari és a Red Bull idén sok álmatlan éjszakát hoz majd neki, annyira megnehezítjük a Mercedes dolgát” – ecsetelte véleményét a Red Bull csapatfőnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: