DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Dehogy vonul vissza a Ferrari, reagált Horner

Elvégre a testvérmárkája épp, hogy csatlakozott az F1-hez. Az új jövevény egyébként a Red Bull csapatfőnöke szerint azt példázza, hogy a Formula-1 jó úton jár, és értéket képvisel.

Az utóbbi hetek fenyegetései ellenére Christian Horner kétli, hogy a márka, amely neve egybeforrt a Formula-1-ével, kiszállna a sportból. Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke egy múlt heti sajtótájékoztatón viszonylag rövid időn belül immár másodszor hozta fel csapata kivonulásának lehetőségét, ám eközben a Sauberből csináltak egy kvázi fiókcsapatot, amibe beültették egyik neveltjüket is, ráadásul a csapatra az olaszok másik kultikus márkanevét, az Alfa Romeo logóját is rányomták. Horner szerint mindez bizonyíték arra, hogy a maranellóiak 2020 után is a sportágban maradnak.

horner_vettel_2015

Sebastian Vettellel látszólag szakmai különválásuk óta is jó a kapcsolata a Red Bull-osnak


„Sergióékkal közös menedzsmenten osztoznak” – nyilatkozott Horner a Reuters hírportálának. „Emiatt kétlem, hogy behozták volna a Ferrarinak az Alfa Romeót, csak hogy pár évvel később kilépjenek.”

Horner szerint az új résztvevő csatlakozása azt demonstrálja, hogy jó munkát végez a sportág. „Szerintem ez jól mutatja, hogy a Formula-1 megdolgozik az elismerésért, máskülönben a [Fiat] csoport nem hozta volna vissza az Alfa márkáját a sportágba. A Formula-1-nek szüksége van a Ferrarira, a Ferrarinak pedig szüksége van a Formula-1-re. Ez több szempontból is érdekházasság, de összességében mindkét félnek szüksége van a másikra, nekünk pedig egyértelműen szükségünk van a Ferrarira. A világ egyik legnagyobb márkájáról van szó, és nagyszerű versenyben lenni ellenük” – zárta Horner elismerően.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: