DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrari kilépési fenyegetése egészen komoly

A Ferrari elnöke ismét kihangsúlyozta, hogy nem üres fenyegetőzésről van szó, ha a Formula-1 nem a kívánt irányban halad 2021-től, akkor a vörös autók valóban kiszállnak a sorozatból.

Sergio Marchionne már nem először fogalmazta meg elégedetlenségét a 2021-től bevezetendő, új motorszabályokkal szemben. Az októberben bejelentett, tervezett változtatások olyannyira nem tetszenek a Ferrari elnökének, hogy azóta nem először közölte, ha nem történik jelentős előrelépés az ügyben, a Scuderia elhagyja az F1-et.

A szombati sajtótájékoztatón, ahol is az Alfa Romeo-Sauber bemutatkozott, az elnök ismét megerősítette az üzenetet. „A párbeszéd már elkezdődött és folytatódni is fog. 2020-ig bőven van időnk olyan megoldást találni, ami a Ferrari számára is megfelelő. A fenyegetés, hogy a Ferrari elhagyja a Formula-1-et, egészen komoly” – mutatott rá Sergio Marchionne.

Marchionne szerint a Ferrari nem viccel, tényleg távozik, ha nincs megegyezés


„Olyan megoldást kell találnunk, ami a sportnak is jó, de az is világos, hogy visszafelé nem haladhatunk az időben” – tette hozzá a Ferrari feje. A vörös istálló az egyetlen, amely 1950 óta minden világbajnokságon részt vett, ez alatt tizenhat konstruktőri és tizenöt egyéni világbajnoki címet szerzett.

Igaz, már egy évtizede elkerülik az igazi sikerek a csapatot, a Scuderia ugyanis csapatban utoljára 2008-ban, egyéniben pedig 2007-ben nyert világbajnoki címet, Kimi Raikkönennel. Az F1 új tulajdonosainak az a szándéka, hogy motorerő tekintetében lehetőleg minél inkább kiegyenlítsék az erőviszonyokat, emiatt a Ferrari mellett a Mercedes is panaszkodott már.

Egyértelmű, hogy elkezdődött a pókerjátszma a tulajdonosok és a csapatok között. Egy hosszú, rögös út vezethet majd a megegyezésig, ami remélhetőleg a következő egy-két évben megszületik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: