DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas tízes skálán 7,5-re értékeli szezonját

Valtteri Bottas debütáló évében három győzelmet és egy összetett harmadik pozíciót tudott szállítani a Mercedesnek, hozzájárulva a csapat bajnoki címéhez. A finn 2018-ban még jobban teljesítene.

Bottas teljesítménye eléggé ingadozónak tűnt 2017-ben, az év végi néhány futamon azonban remekül szerepelt. Brazíliában és Abu Dhabiban is pole-pozíciót szerzett, utóbbi versenyen ráadásul a győzelem is összejött neki, mivel a mögötte haladó Hamilton nem tudta megelőzni őt.

„Összességében, ha értékelnem kellene a szezonomat, 10 pontból 7,5-et adnék magamnak. Sok dolog van, amit jobban csinálhatok jövőre” - kezdte nyilatkozatát Bottas.

 bottas-ertekeloje-2017



A finn bevallotta: nem mindenütt szerepelt úgy, ahogy szeretett volna, de ebben is meglátta a pozitívumot: „Volt néhány helyszín, ahol szenvedtem, és nem azon a szinten teljesítettem, ahogy akartam. Ez nem lett elég ahhoz, hogy a bajnoki címért harcolhassak. Ezekből a versenyekből viszont nagyon sokat tanultam. Úgy gondolom, hogy Abu Dhabi és a brazíliai időmérő is megerősítése annak, hogy fejlődtem.”

A Mercedes pilótája az idei szezon hibáiból szeretne okulni: „Túl kell lépnem ezeken a gondokon, és alkalmaznom kell minden apró dolgot, amit 2017-ben tanultam. Keményen fogok dolgozni a télen a csapattal együtt, és célom, hogy jobb versenyzővé válhassak. Bármit is hoz a következő év, hamarosan kiderül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: