DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel veszített, de büszke lehet

Általános vélekedés, hogy a világbajnoki címet ugyan nem szerezte meg Sebastian Vettel, ám hasonlóan jó munkát végzett, mint Lewis Hamilton. Most újra egy volt F1-es dicsérte a németet.

A Sky Sports F1 brit szakértője, Martin Brundle is úgy véli, igazán nagyszerűen vezetett egész évben Sebastian Vettel, összesen három, említésre méltó szégyenfoltja akad. Mi a helyzet a legjobb hárommal?

„Lewis Hamilton kimagaslóan jól teljesített. Előre megmondta a nyári szünetben, hogy fejben rendkívül erősen tér majd vissza. És valóban, ha fejben rendben van, gyakorlatilag verhetetlen, teljesen megérdemelten lett négyszeres világbajnok. Lewis kétségtelenül mindig idők egyik legjobb pilótája” – elemezte Brundle Hamilton teljesítményét.

Ez a párharc határozta meg az idei évet


„A világbajnoki második is nagyon odatette magát. A mexikói pole-köre bámulatos volt, igazi mestermunka. Egyedül három dolgot lehet felróni neki, a bakui szándékos incidenst, a szingapúri rosszul felmért távolságot és a mexikói rajt utáni ügyetlenkedést. A kanadai előzései ugyanakkor élményszámba mentek. Egészen kitűnő munkát végzett Vettel, de Silverstone-ban megfordult a világbajnokság sorsa” – tért ki az ezüstérmesre a Sky szakértője.

„Valtteri Bottas is dicséretet érdemel, az első pillanattól versenyképesnek mutatkozott. Remekül bírta el a vállára nehezedő nyomást, ezt a korai győzelmével is bizonyította. Sajnos augusztustól nem láttunk tőle elég sokat. Magyarország után visszaesett és csak nehezen talált vissza önmagához” – fogalmazott Brundle.

A jövő évben igazán izgalmassá tenné a csatát, ha a Red Bull és a McLaren is valóban felzárkózna, érdekes négycsapatos harcot láthatnánk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: