DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel nem várja a halós autókat

Az Abu Dhabiban tartott Pirelli teszten köröztek a versenyzők utoljára a 2017-es autóikkal. Jövőre már mindenkinek kötelező lesz használni a halót, a német pilóta pedig nem várja a 2018-as évet.

A Ferrari nem is szerepelt rosszul a 2017-es szezon utáni teszten, mivel mindkét nap az olaszok autói voltak a leggyorsabbak. Az első nap Raikkönen, míg a másodikon Vettel került a tabella élére.

A négyszeres világbajnokot Abu Dhabiban arról kérdezték, hiányozni fog-e neki az idei évi autója: „Igen, természetesen. Manapság nem könnyű beüzemelni egy autót, tehát ez az utolsó utunk együtt. A múltban ez másképp működött, és még ma is mehet az ember a V8-asokkal, de ezek az erőforrások már nagyon összetettek, így ez most már nehézkesebb.”

 vettel-nem-varja-a-halos-autokat-2017



„Hiányozni fog, ez egy jó szezon volt, és kicsit sajnálom, hogy vége. Ha lett volna még öt versenyhétvége, igazán jó formába jövünk a végére! De előre tekintve, nagyon sok dolog jön a következő évben is, így az is izgalmasnak tűnik” - folytatta a 2018-as szezonnal Vettel.

A halo bevezetéséről a németnek is megvan a véleménye: „Nem várom, de ez most a játék része. Biztos, hogy használni fogjuk. Párszor már kipróbáltam, és van néhány dolog, amin változtatni kell: például a rajtlámpák elhelyezkedése a rajtrácson.”

„Az arcunk előtt van, vagyis a sisakunk előtt. Amit látnunk kell, azt látjuk, máskülönben be sem vezethetnénk” - zárta nyilatkozatát az eszközről Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: