DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Sauber: Nem (csak) a Ferrari fog dönteni a pilótákról

Noha az F1-es paddock nagy része készpénznek veszi, hogy az Alfa Romeo támogatásával felfegyverzett Sauber a Ferrari ifjoncaival áll rajthoz 2018-ban, csapatfőnökük cáfolta, hogy minden kártya a maranellóiak kezében lenne.

Amint arról szerdán beszámoltunk, a Ferrari megnövelte befolyását a Sauber csapatában, és testvérmárkája, az Alfa Romeo hivatalosan is a svácjiak kereskedelmi és technológiai partnere lesz 2018-tól – a megállapodás hosszú távra szól, és minden bizonnyal a pilótapolitikában is éreztetni fogja hatásait. Azt már a csapatfőnök Frederic Vasseur is elismerte, hogy Charles Leclerc, vagy Antonio Giovinazzi biztosan érkezik jövőre (feltehetően Pascal Wehrlein helyére), de az utóbbi napokban az is felmerült, hogy Marcus Ericsson szintén távozik Hinwilből.



Az Alfa Romeó-s kapcsolat fényében természetesen újra adja magát a kérdés, Vasseur azonban kijelentette, ennek ellenére sem a Ferrarié lesz az utolsó szó a jövő évi felállás meghatározásakor. „Naponta nagyjából kétszáz kérdést kapok a témában, de nekem kell választanom, és hamarosan meg is hozom a döntést” – nyilatkozta a francia a Forma-1 hivatalos oldalának. „Le fogunk ülni, és megvitatjuk majd. Mindenki nagy várakozásokkal tekint 2018 elé, szerintem sikerült néhány erős döntést hoznunk.

Az új projekt ellenére Vasseur úgy véli, hogy reálisnak kell maradniuk jövő évi céljaik meghatározásakor. „Ha még sikerült is előrelépni a következő szezonban, nem fogunk győzelemért harcolni” – fogalmazott rezignáltan a csapatfőnök. „A Red Bullnak hét szezonba került, míg bajnoki címet nyert, ötbe, míg futamot, és ugyanez igaz a Mercedesre is – ráadásul egy korábbi világbajnok alakulatot vett át. Ettől nem lehet gyorsabbnak lenni, a jó dolgokhoz idő kell. Ezzel együtt olyan pilótákra van szükségünk, akik illenek a terveinkbe. A legrosszabb az lenne, hogy ha valaki világbajnoki címet vizionálna a következő évre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: