DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo szerint Kvjat visszatérhet

Danyiil Kvjatról csak az elismerés hangján szól korábbi csapattársa, szerinte az orosznak jót tesz a kényszerszünet és még erősebben tér vissza. De melyik csapatnál jöhet szóba?

A Toro Rossótól év közben menesztett Kvjat számára a Red Bull egyértelművé tette, hogy az ő berkeiken belül már nincs tovább keresnivalója. A Szingapúr után ideiglenesen, majd Austint követően véglegesen kirúgott orosz pilóta az elmúlt másfél évben valóban nem találta a formáját, ám vannak, akik még nem írják le.

Egy minimális sansza még 2018-ra is maradt a korábban két dobogós helyet is szerző versenyzőnek, a Williamsnél ugyanis elméletileg még számításba veszik, mielőtt végleg kihirdetik, Lance Stroll mellett még ki kap lehetőséget jövőre. Tény, a legnagyobb esélye Robert Kubicának van, aki sérült jobb karja ellenére is igen meggyőző teljesítménnyel jelentkezett az idei összes tesztlehetősége során.

Kvjat karrierje megszakadt idén, de vajon le is zárult?


Daniel Ricciardo közel másfél éven át osztotta meg a Red Bull garázsát a kegyvesztett orosszal, ám az ötszörös futamgyőztes egyáltalán nem érzi úgy, végleg lejárt volna Kvjat ideje. A még mindig csak 23 éves pilóta ugyanis, szerinte még egyszer újraépítheti karrierjét és meg is érdemelne még egy esélyt.

„Danyiil nagyon tehetséges, közösen töltött időszakunk alatt ez tökéletesen látható is volt. Igen gyakran volt utolérhetetlenül gyors. Még mindig nagyon fiatal és bőven lenne ideje és lehetősége a Formula-1-ben újra gyökeret verni. Abban is biztos vagyok, hogy a Red Bull-lal való szakításból még pozitívan is fog kijönni végül” – ismertette véleményét Daniel Ricciardo.

Azért nem olyan egyszerű Kvjat dolga, mert ugyan nagyon fiatal még mindig, de az utóbbi két szezonban sajnálatos módon a legkevésbé sem volt meggyőző, sőt, inkább csak ütközéseivel hívta fel magára a figyelmet. Ráadásul Oroszország rendelkezik egy újabb, feltörekvő fiatallal, aki azonban még nincs megbélyegezve, ő pedig Szergej Szirotkin, aki a Williamsnél tesztelt a héten.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: