DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Miamiban járt a Formula-1 vezetője

A második amerikai nagydíj egyik lehetséges helyszínét kereste fel Sean Bratches. F1-es szakemberek mérték fel az utcákat, melyeken két éve a Formula-E is versenyzett.

Amerikai vállalatként a Formula-1 tulajdonosa, a Liberty Media egyik vágya, hogy kettőre növelje az országban tartott nagydíjak számát. Az austini USA GP mellett egy nagyvárosi helyszínt tartana ideálisnak, Chase Carey, a sport első embere négy metropoliszt, New Yorkot, Las Vegast, Los Angelest és Miamit nevesítette. A keleti part előnyben van az időzónák miatt.

Ezen helyszínek egyikén járt a kereskedelmi ügyekért felelős vezető, Sean Bratches. Az F1i.com információi szerint a város polgármesterével, Francis Suarezzel, valamint a rendezvényekért felelős Vicente Betancourttal találkozott, akikkel lehetséges helyszínekről és logisztikáról egyeztetett.



„Eljöttek a pályamérnökeik is, és szemügyre vették az utcákat. Még ki kell derítenünk, hogy működne-e, és hogy mennyiben kerülne. A labda az ő térfelükön van” – nyilatkozta Betancourt. Egy lehetséges akadály azonban már most felmerült: „Közöltem velük, hogy szeretnénk egy szórakoztató eseményt, de pénzünk nincsen.”

A sajtó értesülései alapján az F1-es stáb a tengerpart szomszédságában futó Biscayne Boulevard környékét mérte fel. Itt tartották a 2015-es Miami ePrix-t, amely számos rajongót vonzott, a Formula-E azonban nem tért vissza a helyszínre. 1983-ban és 2003-ban a CART is versenyzett ugyanitt.

A Miami Heraldra hivatkozta az F1 Fanatic arról is beszámolt, hogy a versenyt 2020-ra tervezik, a pályaötletek között pedig olyan verzió is szerepel, amely a szárazföldről átvezető töltésen a szomszédos Dodge-szigetre megy, majd a tenger alatti, PortMiami alagúton tér vissza. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: