DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Az olasz sajtót nagyon aggasztja a Ferrari formája

Noha a Ferrari a V6-os turbóéra legsikeresebb szezonját zárta 2017-ben, az olasz lapok többsége megkongatta a vészharangot azt illetően, hogy a csapat végre csúcsra juthat-e jövőre.

A Ferrari 2007 óta vár egyéni, 2008 óta pedig konstruktőri bajnok címre, és a tifosi hiába remélte idén, hogy az erős SF70H-val újra felérhet kedvenc csapatuk a Forma-1 trónjára, csalódniuk kellett. Bár Sebastian Vettel második helyen zárt a pontversenyben, a Scuderia újfent vereséget szenvedett a Mercedestől, az Abu Dhabi Nagydíjon látott lemaradásuk pedig semmi jóval nem kecsegtet 2018-ra nézve. „Szomorú és halvány finálé volt ez a Ferraritól” – írta Olaszország legjelentősebb sportnapilapja, a La Gazetta dello Sport.



„A kérdések ott lógnak a levegőben: a Vettel-Raikkönen páros képes-e legyőzni Hamiltont és Bottast? Mi okozta Vettel pszichikai összeomlását és Raikkönen ingadozó teljesítményét? A Ferrarinak mentális segítőre, vagy Arrivabene és Marchionne panaszaira van szüksége? Kívülről az tűnik fel az embereknek, hogy a Ferrarinál folyamatos, túlzott és értelmetlen feszültség uralkodik” – zárta a Scuderiát cseppet sem kímélő elemzését a lap.

A másik neves sajtóorgánum, a Corriere dello Sport úgy fogalmazott, hogy „A vészharangok megkondultak Maranellóban”, a népszerű F1-es blogger, Leo Turrini pedig érdekes történelmi hasonlatot hozott fel a Ferrari világbajnoki esélyeivel kapcsolatban: „Napóleon azt állította, hogy száz nap alatt meg tudja változtatni a világot, de nem sikerült neki. Most Arrivabenének és Binottónak mindössze tizenegy napja van arra, hogy felkészüljön 2018-ra” – tette hozzá az olasz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: