DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem kételkedik Kubica állapotában a Williams

A grove-i istálló technikai igazgatóját abszolút meggyőzte a lengyel pilóta az Abu Dhabiban zajló teszten: elmondása szerint az egész csapatot lenyűgözte a visszatérni készülő versenyző akaratereje.

Robert Kubica is részt vesz a Pirelli gumitesztjén Abu Dhabiban, ahol a Williams elsősorban arra kíváncsi vele kapcsolatban, hogy valóban készen áll-e a visszatérésre a lassan hét éve súlyos ralibalesetet szenvedő pilóta. Maga a lengyel optimistán nyilatkozott az első napot követően a fizikai állapotát illetően, és Paddy Lowe, a grove-i alakulat technikai igazgatója is így felelt arra a kérdésre, hogy elégedett-e a versenyző fittségével: „Igen, ezen a téren nincsenek kérdőjelek.”

williams-kubica-1



Lowe további részletek is elárult Kubicával kapcsolatos véleményéről: „Robert nagyszerű munkát végzett. Rendkívül elégedettek voltunk a megtett körök számával és összességében a teljes programmal is. Nagyon jók voltak a visszajelzései: elképesztő tapasztalattal rendelkezik, és nagyon tudatos a munkáját illetően. Ő egy profi versenyző, akin az egész garázs érzi a magabiztosságot, szóval mindenki nagyon elégedett volt vele.”

A Williams szakemberét lenyűgözte a lengyel versenyző elhivatottsága a visszatérést illetően: „Robert egy olyan versenyző, akit azóta csodálunk, hogy a Formula-1-ben versenyzett és ez még most is így van. Jól megmutatja a személyiségét, hogy felmerült benne a visszatérés és folyamatosan küzd is azért, hogy helyet találjon magának a Formula-1-ben” – fogalmazott Lowe, aki szerint csak a tesztek kiértékelése után döntenek a jövő évi pilótájukról. A Motorsport.com szerint várhatóan a következő hetekben, még karácsony előtt bejelenthetik, hogy ki lesz Lance Stroll csapattársa – Kubica mellett többek között Pascal Wehrlein, Danyiil Kvjat és Paul di Resta is pályázik erre a pozícióra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: