DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kvjat ideje lejárt, jöhet Szirotkin?

Danyiil Kvjat nem váltotta meg a világot, a Red Bull után a Toro Rosso is menesztette soraiból. Most úgy fest, megvan a következő orosz tehetség, szakértők szerint Szergej Szirotkin már F1-es szintű.

Az orosz pilóta nem a Renault színeiben gurul pályára az Abu Dhabi tesztelés második napján. Szergej Szirotkin korábban a GP2-ben és a Formula Renault 3,5-ben is futamgyőzelmet ért el. A Formula-1-ben is letette már névjegyét korábban, többször is szerepet kapott szabadedzéseken a Renault csapatnál az elmúlt két évben.

Amikor azonban a francia istálló a hivatalos pilótáira gondolt, nem igazán jött számításba a fiatal orosz, Carlos Sainz és Nico Hülkenberg lesz a jövő évi páros. Szirotkin továbbra is szerződésben áll a Renault-val, azonban engedélyt kapott arra, hogy a Williamsnek teszteljen szerdán, az FW40 volánja mögött.

A Renault csak ajánlani tudja a Williamsnek Szirotkint


Bár a legnagyobb érdeklődés természetesen Robert Kubica eredményeit kísérte, illetve kíséri, Paddy Lowe, a Williams technikai igazgatója elismerte, nagyon is látókörükben van az orosz. A Renault tesztcsapatának vezetője, Alan Permane egyenesen úgy gondolja, Szirotkin megérdemelne egy F1-es ülést. „Őszintén így gondolom, valóban így van” – ismerte el a szakember.

„Nem csak azért mondom, mert a mi kötelékünkben dolgozik, de tényleg megvan a megfelelő tempója. Idén sajnos többször is peches volt, nem végeztünk elég jó munkát a pénteki edzésein. Négyszer vezethette az autót, ebből kétszer gyorsan tönkre is ment alatta” – utalt arra Permane, hogy Szocsiban és Barcelonában is már az első körében meghibásodott a Renault.

„Palmerhez viszonyítva sem végzett rossz munkát Szergej, nagyon gyors volt. A mérnököknek is nagyon jó visszajelzéseket ad, remekül dolgoznak együtt. Mindenképpen megérdemelne egy esélyt, a Williams helyében meggondolnám a szerződtetését” – tette hozzá Permane.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: