DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rosberg: Hamilton gondol a visszavonulásra

Nico Rosberg továbbra is úgy véli, hogy Lewis Hamilton azért nyilatkozik többször is félreérthetően a jövőjéről, mert változatlanul a visszavonulását fontolgatja. Valóban elhagyná a sorozatot a brit?

Korábbi nagy riválisa szerint ráadásul a négyszeres világbajnok brit pilóta már jó ideje rágódik a gondolaton, hogy abbahagyja a Formula-1-ben való versenyzést. Pedig idén számos rekordot döntött meg, Ayrton Senna és Michael Schumacher csúcsai közül is átadott néhányat a múltnak, például a legtöbb pole-pozíciót elérő versenyző immáron nem a német legenda.

Rosberg biztos abban, hogy Hamilton kitölti 2018 végéig szóló szerződését a Mercedesnél, utána azonban a legkevésbé sem gondolja úgy, hogy a brit mindenáron folytatni fogja a versenyzést. A spekulációk mindig is jelen voltak a Formula-1-ben, Kimi Raikkönen visszavonulását például legalább három éve vizionálják a szakemberek, mégis mindannyiszor új szerződést kapott.

Rosberg úgy véli, Hamilton 2018 végén abbahagyhatja


Vajon Hamilton marad még néhány évig és megpróbálja megdönteni Michael Schumacher összes rekordját? Az életkora alapján könnyedén beleférhet, ráadásul a Mercedes vélhetően a következő három évben (legalább) továbbra is folyamatosan győzelemre esélyes autó marad. Rosberg azonban nem így érzi. „Lewis már idén is sokat töprengett a visszavonuláson, többször is megemlítette, hogy nem biztos, hogy sokáig itt akar maradni. Nem tenne ilyeneket, ha nem gondolkozna a visszavonuláson” – nyilatkozta Nico Rosberg.

Niki Lauda szerint elméletileg Hamilton könnyedén megdönthet minden rekordot, ha elég hosszú ideig folytatja pályafutását. Rosberg nem ért ezzel egyet. „Ezt én másképp látom, nem olyan automatikusan működik azért ez” – reagált Rosberg. Hamilton harci kedvét látva idén kicsit nehéz elképzelni, hogy 2018 végén hátat fordítana a sorozatnak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: