DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönent nem hozza lázba a Mercedes fölénye

A 2017-es év történéseinek fényében a bajnokcsapat előnye a vártnál sokkal nagyobb volt a szezonzárón Abu Dhabiban. Kimi Raikkönen szerint azonban ennek semmi, de semmi jelentősége nincs 2018-ra. A finn úgy fogalmazott, a Ferrari nem nyugszik, amíg első és második helyet nem szerez minden versenyen.

A Ferraritól újabb kísérletet várnak a világbajnoki cím visszahódítására a következő szezonban. A márka idén öt nagydíjgyőzelmet szerzett, az utolsó versenyen azonban esélytelenek volt az egy-kettes eredményt szerző Mercedesszel szemben: az Abu Dhabi Nagydíjon a harmadik Sebastian Vettel 19 másodperccel maradt le a győztes Valtteri Bottastól. Ez rossz előjel lehet 2018-ra a Ferrarinak, a csapat másik pilótája, Kimi Raikkönen azonban nem aggódik.

„Ugyan, nem hinném. Ez egy egyszeri alkalom, különleges verseny volt. Láttunk más futamokat is, ahol az egyik csapat erősebb volt a többinél. Az utolsó versenyen persze mi is jól akartunk teljesíteni, de erősebbek voltak” – mondta az Autosportnak Raikkönen, aki nagyon unalmasnak tartotta az üzemanyagspórolós Abu Dhabi Nagydíjat, melyet negyedikként fejezett be.



Bár az utolsó versenyen számos istálló már 2018-as alkatrészeket tesztelt, hosszú még a tél, hogy az eredménynek bármi hatása legyen a következő szezonra: „Jövőre mindenki új autót épít, új dolgokat talál ki. Nem hiszem, hogy túl sokat izgulnunk kellene. Mindig, minden területen igyekszünk fejlődni, és nyilvánvalóan a leggyorsabbak akarunk lenni. Addig azonban nem nyugszunk, míg állandóan első és második helyen nem érünk célba. Ez nem lesz könnyű.”

„Tény, hogy erősek voltak Abu Dhabiban, de a következő évet illetően én nem aggódok. Idén minden helyszínen jól működött az autónk, bár voltak pályák, ahol erősebben teljesítettünk, mint máshol. Máskor pont fordítva. El fogjuk végezni a munkánkat: fejlődünk itt-amott, minimalizáljuk a problémákat, és akkor elöl kell lennünk” – zárt optimistán a 38 éves finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: