DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kubica: Nem egy kézzel vezetem az autót

A lengyel pilóta kikéri magának a feltételezést: a Pirelli gumitesztjének első napját követően úgy nyilatkozott az F1-es visszatérésre készülő versenyző, hogy fizikailag most van a legjobb formában.

Robert Kubicára irányult a legnagyobb figyelem a Pirelli Abu Dhabiban megrendezett gumitesztjének első felvonásán, amelyen minden csapat képviseltette magát. A Williams bevallottan arra kíváncsi a két nap során, hogy a 2011-ben súlyos ralibalesetet szenvedő lengyel valóban képes lenne-e az F1-es visszatérésre. Nos, a korábbi egyszeres futamgyőztes száznál is több kört tett meg délelőtt (délután már átadta a volánt Lance Strollnak), és saját elmondása szerint minden probléma nélkül teljesítette a programot:

„Vannak, akik azt mondják, hogy egy kézzel vezetek, de ez nem igaz. Szerintem eleve képtelenség lenne egy kézzel vezetni egy Formula-1-es autót” – idézi Kubica szavait a Motorsport.com szakoldal. „De tény, hogy van néhány korlátom, ezért bizonyos szempontból a testem kompenzálja ezt, de ezzel nincs probléma. Emberek vagyunk, és az agyunk segít abban, hogy áthidaljuk ezeket a testi gyengeségeket. Ez teljesen normális, és teljesen ura vagyok a helyzetnek.”

Kubica kifejezetten bizakodó volt az első nap végén: „Fizikailag szerintem remek munkát végeztem az elmúlt hat hónapban. Nem volt egyszerű, nem olyan volt, mintha csak feküdtem volna az ágyamban. Fizikailag talán most vagyok a legjobb állapotban, legalábbis messze jobban, mint 2010-ben voltam, amikor még versenyeztem. A motivációm megvan, és a testem is jól reagál. Természetesen olyan ez, mintha nulláról indulnék, mert rengeteget változott a Formula-1 az elmúlt hét évben. De az F1-es tapasztalataim segítettek abban, hogy gyorsabban tanuljak, mint a múltban.”

A lengyel versenyző, aki a hírek szerint többek között Danyiil Kvjattal, Pascal Wehrleinnal és Paul di Restával van versenyben a Williams második üléséért, szerdán ismét autóba ül a teszten: az idézett szaklap szerint holnap már a teljesítményre is jobban rámennek majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: