DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egyre lelkesebb az F1 iránt az Aston Martin

A Red Bull partnereként már most is jelenlévő legendás brit cég első embere szerint egyre nagyobb az esély arra, hogy 2021-től motorszállítóként is csatlakozzanak a száguldó cirkusz mezőnyéhez.

A Formula-1 döntéshozói pár hete jelentették be a 2021-től bevezetni tervezett motorszabályokat, amelyek nagy ellenállást váltottak ki a száguldó cirkuszban jelenlévő gyártók között. Viszont úgy tűnik, hogy új márkákat becsábíthatnak: vannak például arra utaló jelek, hogy a Porsche fontolgathatja a beszállást, de ennél is egyértelműbb, amit az Aston Martin elnök-vezérigazgatója, Andy Palmer nyilatkozott, miszerint egyre lelkesebb a csatlakozással kapcsolatban:

aston-martin-redbull-2017-f1-1



„Elmozdultunk onnan, hogy ’valószínűleg nem vetem fel a bizottságnak’ odáig, hogy ’valószínűleg felvetem az ötletet’. Most már abszolút a lehetséges forgatókönyvek közé tartozik, és igyekszem a döntő bizottságot is fellelkesíteni az ötlet iránt, a végső szó azonban az övék” – fogalmazott a BBC-nek.

Az Aston Martin a Red Bull partnereként közvetlen közelről figyelheti a Formula-1-ben a tulajdonosváltás miatt végbemenő változásokat, s bár Palmer szerint bőven van még min javítani, a tervezett irány felkeltette az érdeklődését:

„Egyértelműen más irányba tart a sport, mint eddig. Ez lesz az érvelésem egyik legfőbb pontja is. Vajon elpártolnak-e a szurkolók a motorok miatt? Lehet azzal érvelni, hogy nem az igazi a hangjuk, plusz ott vannak egyes erőforrások megbízhatósági gondjai meg a rajtbüntetések, amelyeket nehéz átlátni. Hogyan sorolhatnak hátra 35 hellyel egy 20 fős rajtrácson? Szóval van néhány abszurd dolog, amit orvosolniuk kell, de így is komolyak a szándékaink, mert imádjuk ezt a sportot” – idézi szavait az F1i.com szakoldal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: