DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Gyorsabb voltam Raikkönennél

Max Verstappen számára nem volt leányálom a záró futam Abu Dhabiban, ugyanis a verseny elejétől kezdve beragadt Kimi Raikkönen mögé és az előzés esélye nélkül vonatozni kényszerült.

A fiatal holland egyébként megerősítette Lewis Hamilton álláspontját, hogy a pálya kialakítása nem igazán teszi lehetővé az előzést, ráadásul a Red Bull még lóerő-hátrányban is van a Ferrarihoz képest. Abban reménykedik, hogy 2018-ban már több lóerővel gazdálkodhat ő is és ezzel a Mercedes és a Ferrari elé kerülnek.

Abu Dhabiban meg kellett elégednie az ötödik hellyel, mivel szinte a teljes versenytávon Kimi Raikkönent követte, ám igazi előzési helyzetbe nem került. „Egy idő után halál unalmas kizárólag Kimit látni magam előtt. Márpedig ezen a pályán nem lehet közelről követni egy riválist sem. Kissé gyorsabbak voltunk nála, de ezen a pályán egyszerűen lehetetlen előzni” – panaszkodott Max Verstappen.

Verstappen a teljes verseny alatt Raikkönent látta maga előtt


Érdekes, hogy Verstappen és Hamilton is az előzési lehetőség teljes hiányát említi meg, pedig a középmezőnyben többen is számos pozíciót is javítottak, többet előzéssel szereztek meg. „Folytatnunk kell a kemény munkát, hogy tovább javítsuk az autót. Ami a motort illeti, feltétlenül több lóerőre van szükségünk, hogy teljesen megközelítsük az élen futó fiúkat” – tekintett előre az első teljes, Red Bullnál töltött szezonját követően a holland.

Verstappen még mindig jobban járt, mint csapattársa, Daniel Ricciardo, aki egy sajnálatos műszaki hiba miatt a verseny felénél kiállni kényszerült, az utolsó négy versenyből harmadszor. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: