DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Újabb jel arra, kik lesznek a Sauber pilótái

A svájci csapat továbbra sem jelentette be, milyen párossal vág neki a 2018-as F1-es szezonnak, ám elképzelhető, hogy az Abu Dhabiban sorra kerülő gumitesztre sem véletlenül választottak versenyzőket.

A Williams legkeresettebbnek számító második ülése mellett – amelyre a fő favoritnak tartott Robert Kubica mellett Pascal Wehrlein, Paul di Resta és Danyiil Kvjat is pályázik – már csak a Sauber két autója nem talált még gazdára a 2018-as szezont illetően. A svájci alakulat a hírek szerint nem véletlenül késlekedik a bejelentéssel, a Ferrari ugyanis szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatot a partnercsapattal: elképzelhető, hogy mindkét fiatal tehetségüket, Charles Leclerc-t és Antonio Giovinazzit is benyomnák az istállóhoz.

ericsson-sauber-abudhabi-2017-1



Abu Dhabiban tartózkodó kollégánk szerint mindennek ráadásul ahhoz is köze van, hogy az Alfa Romeo név visszatérhet a Formula-1-be: ez olyannyira lehetséges forgatókönyv, hogy lehet, hogy nemcsak a Ferrari-erőforrásokat keresztelnék át, hanem a teljes Saubert a nevére venné az olasz márka.

Mindazonáltal most érkezett egy arra utaló jel, hogy a fent vázolt pilótafelállás csak félig fog megvalósulni. A Formula-2-es bajnok Leclerc érkezése gyakorlatilag borítékolható, így semmi meglepő nincs abban, hogy ő lesz az egyik pilóta, aki lehetőséget kap a Saubertől a kedden és szerdán sorra kerülő gumiteszten Abu Dhabiban, a másik versenyző azonban Marcus Ericsson lesz: a svéd nemrég maga nyilatkozott úgy, hogy tart a Ferrari imént említett szándékaitól, ám nem kizárt, hogy a mostani bejelentés arra utal, hogy ő mégis maradhat a következő idényre is – reméljük, hamarosan végre fény derül a hivatalos felállásra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: