DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ilyen egy F1-es rosszfiú csapattársának lenni

Ha megkérdeznénk a mezőny összes tagját, nem sokan alkotnának hízelgő véleményt Kevin Magnussenről. Csapattársként azonban nincs vele probléma, legalábbis Romain Grosjean jobban kijön a dánnal, mint előtte bárkivel.

A Formula-1 bajkeverőjének nemhivatalos címét 2017-ben a Haashoz igazoló Kevin Magnussen érdemelte ki, miután számos alkalommal összetűzésbe került riválisaival, akik agresszív megmozdulásait sérelmezték. A dán nem kért bocsánatot, és úgy fogalmaz, „nem mondanám, hogy én vagyok a legnépszerűbb a versenyzők között, de nem is kell annak lennem.”



A Haas garázsát Romain Grosjean osztja meg Magnussennel, aki első teljes szezonjában maga is beöltött hasonló szerepkört – máig az utolsó versenyző, akit egy tömegbaleset miatt futamról eltiltottak –, ráadásul Pastor Maldonado csapattársa is volt, így van összehasonlítása alapja:

„Úgy vélem, a csapat kiváló munkát végzett idén, kapcsolatom Kevinnel pedig egészen jó. Az igazat megvallva a legjobb az eddigi csapattársaim közül” – mondta a dán Ekstra Bladet lapnak Grosjean, hogy pompásan kijön Magnussennel. Az említett Maldonado mellett Kimi Raikkönen és a mexikói Esteban Gutierrez is Grosjean korábbi csapattársa volt.

2016-ban a Haas minden pontját Grosjean szerezte, idén ő (28 egységgel) és Magnussen (19 ponttal) is közreműködött a csapat konstruktőri nyolcadik pozíciójában, amelyből az utolsó versenyen még hatodik is lehetett volna. „Egy új csapat számára mindig a második év a legnehezebb. Mint versenyző, én nem nézem, hányadik vagyok, ha nem vagyok az első öt-hat helyen, ez nekem nem számít, de a jobb eredmény a csapat számára több jogdíjat jelent, ami az autó fejlesztése fordítódik” – beszélt arról az előrelépésről, hogy immár két pilóta szerzett pontokat a Haasnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: