DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Ez a pálya nem alkalmas versenyre

Lewis Hamilton szinte a teljes verseny alatt közel autózott csapattársához, ám megelőzni nem tudta. Szerinte ebben a pálya nem megfelelő vonalvezetése a leginkább hibás, nem illik az autókhoz.

Az Abu Dhabi Nagydíjon az előzési lehetőségek hiányát kéri számon utólag a négyszeres világbajnok, aki az utolsó néhány kör kivételével folyamatosan, igen közelről üldözte mercedeses csapattársát, Valtteri Bottast, de még igazi előzési helyzetbe sem kerülhetett mögötte.

A világbajnok elárulta, azt mondta neki több mérnöke is, hogy 1,4 másodperccel kell gyorsabbnak lennie egyetlen kör alatt annak, aki ezen a pályán előzni szeretne. „Az egyenesekben van szívóerő a másik mögött, de aztán elérkezik az utolsó szektor… oké nagyszerű pálya, de sajnos ezekkel az autókkal nem alkalmas versenyezni itt” – panaszkodott Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton próbált volna előzni, de a pálya nem alkalmas a rivális közeli követésére


„Az utolsó szektorban egyszerűen nem lehet követni a másikat. Abból a szempontból az egyik legrosszabb pálya, hogy 1,4 másodperccel kell gyorsabbnak lenned az előtted levőnél, hogy meg tudd előzni. Nekünk pedig ugyanolyan autónk van, maximum néhány tized eltérés lehet köztünk. Tudtam, ha nem fogok tudni előzni, ha (Bottas) nem követ el semmilyen hibát” – tette hozzá a négyszeres világbajnok.

„A mérnökeim azt állítják, 1,4 másodperccel kell gyorsabbnak lennem az előzéshez, akármilyen autó is van előttem. Ez nagyon megnehezíti a dolgunkat. Végig nagyon közel voltam, de amikor 1,2 másodpercen belülre kerülte, olyan volt, mintha egy falnak ütköztem volna, szinte megállt az autó. Onnantól négy kerékkel csúszkáltam, sok volt ma a ralizás emiatt” – fogalmazott Hamilton.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: