DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas győzött, mégis bizonytalan

Bár az év végén jól hajrázott Valtteri Bottas, beleértve a záró futamon elért győzelmét is, mégis bizonytalan a jövő évet tekintve. Célja a világbajnoki cím, de nem tudja, képes lesz-e rá.

A Mercedes idei igazolása bizonytalan abban, hogy jövőre képes lesz-e a Formula-1-es világbajnoki címért csatázni, főleg a szerinte őrült, újonc évére visszatekintve. Bár a száguldó cirkuszban már jócskán van tapasztalata, a világbajnoki címvédő istállónál ez még csak az első évada volt.

A szezonzárás mindenesetre jól sikerült számára, két második hely után egy futamgyőzelem, ez bizonyára erőt ad neki a téli felkészüléshez és a 2018-as évhez. Érdekes módon, az évad első fele sikerült biztatóbban, nagyrészt tartotta, sőt sokszor meg is haladta Lewis Hamilton tempóját, de a nyári szünet után igen mély gödörbe került.

 

Bottas győzött, de nem érzi, hogy ettől jövőre könnyebb lenne


„Hihetetlen arra gondolni, hogy tavaly ilyenkor még a Williamsszel voltam itt és teljes bizonyossággal azt hittem, hogy 2017-ben is a Williamsnél versenyzem. Most pedig itt vagyok, éppen versenyt nyertem a Mercedesnek. Elképesztő még belegondolni is, de néha furcsa az élet” – nyilatkozta Valtteri Bottas.

„Rengeteget tanultam ebben a szezonban a csapattal és Lewisszal. Minden egyes versenyen találtam valami teljesen újat. Egyetlen, év végi futamgyőzelemre alapozva nem mondhatom, hogy máris tudom, hogyan kell világbajnokságot nyerni. Sosem csináltam még. Jövőre is versenyről versenyre kell haladnom, de tény, ez az év végi győzelem azért ad némi magabiztosságot” – tette hozzá a Mercedes finn pilótája.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: