DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A pilóták már látták a 2021-es aerodinamikai terveket

Nem csak a motorok változnak, az autók külseje is frissülhet 2021-től - a mezőny már az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjén betekintést nyerhetett az F1-es autók jövőbeli dizájnjába.

Noha a száguldó cirkusz legutóbbi aerodinamikai átfésülése az elmúlt tél során zajlott, a Nemzetközi Automobil Szövetség és a kereskedelmi jogok tulajdonosa már a távolabbi jövőn gondolkozik. Amíg az elmúlt hónapok a következő motorformula megformálásáról szóltak, ezzel párhuzamosan elkezdődött az autók külsejének újabb megreformálása, természetesen még csak papíron.



Az ötletekbe már a pilóták is betekintést nyerhettek az Abu Dhabi Nagydíj hétvégéjének péntek esti eligazításán, mégpedig azért, mert a sportág vezetése már a kezdetektől fogva szeretne minél több oldal véleményét kikérni a tervezetről.

A Motorsport információ szerint egy versenyző „futurisztikusnak”, egy másikuk „űrkorszakba” valónak nevezte a látottakat – a mezőny egyébként nem egy egész autó dizájnját tekinthette meg, csak bizonyos elemek koncepcióit.

Ahogyan a 2018-as Forma-1-es modelleknél, így a jövő autóinál is a halo lesz az első számú fejvédő eszköz a pilótafülke környékén, annak ellenére, hogy az FIA nem vetette el teljesen az aeroscreen és az idén bemutatkozó pajzs nevekre hallgató megoldásokat sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: