DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A bulizás miatt nem nyert Hamilton a végén

Lewis Hamilton számára Mexikóban biztossá vált, hogy senki nem veheti el tőle a bajnoki címet. A brit ezt meg is ünnepelte párszor, ennek köszönhetően pedig nem sikerült minden úgy, ahogy eltervezte.

Az utolsó két futamon ugyanis nem tudta megnyerni: Brazíliában egy időmérős hibának köszönhetően a mezőny végéről kellett rajtolnia, és ott Vettel szerezte meg idei ötödik győzelmét. Abu Dhabiban sem lett öve a pole, amit csapattársa, Valtteri Bottas használt ki.

Hamilton bevallása szerint elveszítette koncentrációját a bajnoki cím megszerzése óta: „Megpróbáltam a leginkább erre koncentrálni, de nem mondanám, hogy 100%-ot nyújtottam volna, ugyanúgy, mint a szezon eddigi részében. Ki kell élvezni a dolgokat. Megpróbáltam elvégezni a munkámat, de ez az utóbbi hetekben nem volt olyan könnyű.”

 hamilton-a-bulizas-miatt-nem-nyert



A Mercedes pilótája a következővel magyarázta a hibákat: „Nyilván történik valami, amikor az ember megnyeri a bajnoki címet. Annyit mondhatok, hogy a héten, amikor biztossá vált a győzelmem, sokat buliztam. Általában ez van, ha az ember nyer. A többi verseny előtt nem csináltam ezt.”

A négyszeres világbajnok brit biztos benne, hogy újult erővel fogja megkezdeni a 2018-as szezont: „Az energiám most nem azon a szinten van, mint előtte, bár ugyanúgy álltam hozzá a versenyhez. De nem aggódom emiatt, mert a következő évben ugyanúgy fogok visszatérni, ahogy a szezon második felében versenyeztem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: