DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hülkenberg: Thriller folyt a hatodik helyért

Nem sok kérdés maradt nyitott a szezonzáróra, de az egyik az volt, hogy a Renault meg tudja-e verni a Toro Rossót a hatodik pozícióért. Hülkenberg révén elérte a francia gárda a célját Abu Dhabiban.

A hétvége előtt 4 pont volt a differencia a Renault és a Toro Rosso között, tehát a franciáknak elég lett volna egy hetedik pozíció, ha az olaszok nem szereznek pontot. Daniel Ricciardo kiesésével a német a hatodik helyen fejezte be a futamot a három nagycsapat versenyzői mögött.

Hülkenberg számára mozgalmas futamot hozott az Abu Dhabi nagydíja: „Egy kissé thriller volt ez a verseny! Nagyon érdekes első kört teljesítettünk, aztán szintén érdekes volt a kiállásom, és amikor meg kellett előznöm a Haast, ami rendkívül gyorsnak bizonyult az egyenesekben. Nyilván Checo is ott haladt mögöttem, és várt az előnyre.”

„Sikerült visszatérnünk az elejébe, és ez megfelelő befejezése a szezonnak. A hatodik pozíció a bajnokságban nagyon jó, és a csapat hangulatát is feldobta, ami segíthet a téli felkészülés alatt. Jó csomagunk volt a szezon második felében, de akadt néhány problémánk, így pedig remek érzés ilyen pozitív eredménnyel zárni az évet” - értékelte a szezont az összetett tizedik pozíciójában végző német.

 hulkenberg-hatodik-hely-2017



Csapattársa, Sainz az elszalasztott pontszerzés miatt bánkódik: „Jó versenyt teljesítettünk, feljebb is jöttünk, és amint vártuk, a futam második felében már az első tízben haladtunk. A tempónk sem volt rossz, és sajnálatos, hogy gondunk akadt a gumikkal, és ezért ki kellett állnom, de van ilyen. Megérdemeltük volna, ha mindkét autónk az első tízben végez, de maradjunk pozitívak.”

„Nico befejezte a munkát, és így megszereztük a pontokat, amik a hatodik helyhez kellettek. Összességében jó szezonon vagyunk túl, és remekül kezdtem a Renault-val” - zárta értékelését a spanyol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: