DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Wehrlein majdnem esélytelen Kubicával szemben”

A Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint a Williams valószínűleg a lengyelnek szavaz bizalmat német protezsáltjukkal szemben – pedig valószínűleg ez az utolsó esélye az F1-ben maradásra a sauberesnek.

Nem kizárt, hogy Pascal Wehrlein – legalábbis egy ideig – utolsó versenyét teljesíti a hétvégén a Formula-1-ben: a Saubernél aligha maradhat, hiszen a hírek szerint a Ferrari mindkét fiatal tehetségét szeretné benyomni a svájci alakulathoz, a Williams egyelőre szabad ülésére pedig többen is pályáznak mellette. A legesélyesebbnek közülük természetesen a többéves kihagyás után visszatérni készülő Robert Kubica tűnik, aki a jövő heti gumiteszten vezetni is fogja a grove-i gárda autóját. Még Toto Wolff is úgy érzi, hogy a Mercedes kötelékeibe tartozó Wehrlein gyakorlatilag esélytelen a lengyellel szemben – akinek bizonyos szempontból még drukkol is:

wehrlein-sauber-2017-dppi-1



„Azt hiszem, az teljesen világos, hogy a Williams elsődleges választása Robert” – szögezte le Wolff a Motorsport.com szakoldalon olvasható nyilatkozatában. „Véleményem szerint megérdemli az esélyt náluk, Pascal pedig tehetetlen ez ügyben. Még mindig van rá némi esély, hogy Robert nem fog jól teljesíteni, de ezt senki nem kívánja neki. Igazából mindannyian drukkolunk neki. Emiatt kissé kettős érzéseim is vannak, hiszen szerintem az F1-nek, Robertnek és a Williamsnek is jót tenne, ha Robert jól teljesítene, másrészt viszont az ő ülésük tűnik Pascal utolsó esélyeinek, ő pedig a mi juniorunk. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”

Felmerül a kérdés, hogy a Mercedes miért nem próbálja ráerőszakolni fiatal pilótáját a Williamsnél, elvégre ugyanúgy a motorszállítójuk, ahogy a Saubernek a Ferrari, de a csapatfőnökben fel sem merült ez: „Nem hiszem, hogy csapatként erőltetnünk kellene Pascal szerepeltetését az egyik partnerünknél, hiszen az F1 egyik alapja, hogy engedni kell az istállóknak, hogy az elérhető legjobb pilótákat szerezzék meg, ezért tiszteletben tartom a Williams és a Force India döntéseit. Nem akarok közbeavatkozni.”

Wolff szerint ugyan elképzelhető, hogy Wehrlein például a Mercedesnél kap tartalékpilótai állást, ám elsődlegesen azt szeretnék, ha a német versenyezni tudna valahol. A csapatvezető szerint a DTM-be való visszatérés nem feltétlenül logikus választás, hiszen Wehrleint azt a sorozatot egyszer már megnyerte, nyilatkozatában viszont megemlítette az IndyCart, illetve a japán Super Formulát is. A bizonytalan jövővel kapcsolatban megszólalt maga a pilóta is, aki nem tétlenkedik: „Mindig szeretek tudni az egyeztetésekről, tárgyalásokról, mindenről. Nem mondom azt, hogy ’rendben, úgyis intézik helyettem, nem lesz gond’. Én nem ilyen vagyok – szerintem idegesítem is már Totót a hívásaimmal” – mondta Wehrlein, aki határozottan úgy érzi, hogy az sem jelentené F1-es karrierje végét, ha 2018-ban nem lenne ott a rajtrácson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: