DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leghátulról is megmentené 6. helyét a Toro Rosso

„Frusztráló” – ez az a szó, amely az istálló mindkét versenyzőjének elhagyta a száját az Abu Dhabi Nagydíj időmérője után, tudják ugyanis, hogy ha rajtuk múlik, nem lesz könnyű megóvni a csapat hatodik helyét.

Három csapat fog megküzdeni a konstruktőri bajnokság hatodik helyéért az utolsó futamon, ami egyelőre még a Toro Rosso neve mellett díszeleg, de a Haasnak és a Renault-nak is erre fáj a foga. Aki az utolsó pontjukat szerezte (Danyiil Kvjat), már nem tagja sem a csapatnak, sem a mezőnynek, aki pedig a legtöbbet szerezte (Carlos Sainz), szintén távozott, és már a Renault színeiben készül letaszítani őket a hatodik helyről.

00117022_253



Pierre Gasly a 17. helyezésével még a szerencsésebbnek mondhatja magát a csapat két pilótája közül, lévén neki nem a biztos hátrasorolás tudatában kellett nekivágnia az időmérőnek. „Elégedett vagyok a gyorskörömmel, sikerült mindent összeraknom, szóval tisztességes kör volt” – nyilatkozta a francia. „Az egyetlen, ami miatt mégsem vagyok boldog, az természetesen a teljesítmény – tizenhetedik helyre kvalifikálni nem pont az, amit szeretnénk, és kicsit frusztráló, hogy nem harcolhattunk magasabb pozíciókért. Kihoztuk a lehető legtöbbet a lehetőségeinkből, és ez a fontos. Azt szeretném, ha holnap megőriznénk a hatodik helyünket a bajnokságban. Nehéz lesz, de nem lehetetlen. Beleadunk mindent, és meglátjuk, hol végzünk.”

A francia ezúttal megúszta, ám csapattársa motorcsere miatt már pénteken rajtbüntetést könyvelhetett el. Négy versenyhétvége alatt a negyediket, így neki sem maradt más, mint a bizakodás.

„Nem vagyok elégedett az edzéssel. Egész hétvégén hiányzott a tempó mindkét autónkból, főleg az enyémből” – értékelt Brendon Hartley. „Sok változtatással készültünk, hiszen a rajtbüntetés miatt nem volt mit veszítenünk. Elég pocsék kvalifikáció volt, egyáltalán nem tudtam jól összerakni… Egy kicsit frusztráló, de ez már nem változtat az eredményen. Természetesen szerettem volna ütős kört összehozni, de nem sikerült. Hogy pozitívumot is mondjak, mindez jó felkészülést jelentett a következő évre. Annyit tehetünk, hogy a lehető legerősebben nyomjuk holnap. A pontszerzés nehézkes lesz, és elég komoly kérés, hogy innen védjük meg a hatodik helyünket a bajnokságban. Megtesszük a tőlünk telhetőt, és a legvégéig optimisták maradunk.”  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: