DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso tagadja, hogy túlzottan kifelé kacsintgatna

Egyre több emberben merült fel, hogy Fernando Alonso elvesztette összpontosítását a Formula-1-re, főleg amiatt, mert hirtelen idén túl sok más versenyágat próbált ki. A spanyol abszolút cáfolja ezt.

Azok után, hogy zsinórban a harmadik szezon is szinte teljes egészében elszállt a gyenge és megbízhatatlan McLaren-Hondával Fernando Alonso számára, már tavasszal úgy döntött, óriási megrökönyödésre, hogy kihagyja a Monacói Nagydíjat, helyette a nagy múlttal rendelkező indianapolisi 500 mérföldes viadalon próbál szerencsét.

A döntés azért is volt rendkívül meghökkentő áprilisban, mert a kétszeres világbajnok spanyol sem Indianapolisban, sem más oválpályán nem rendelkezett semmiféle tapasztalattal. Az eredmény azonban lenyűgözőre sikeredett, néhány nap alatt felvette a ritmust és a verseny során is fantasztikusan versenyképes volt újoncként.

A jövő évben már biztosan részt vesz a daytonai 24 órás autóversenyen, valamint egyre inkább arra mutatnak a jelek, hogy a Le Mans-i 24 óráson is versenyez majd Fernando Alonso. Nem aprózza el túlságosan a figyelmét a kétszeres bajnok? „Nem, egyáltalán nem. Minden a koncentráción múlik, abban a pillanatban, amikor lecsapod a sisak plexijét. Az autóban mindig visszatérek a megszokott környezetembe, probléma nélkül összpontosítok minden alkalommal” – reagált a felvetésre Alonso.

Alonso érdeklődik más szériák iránt, de a középpontban továbbra is az F1 áll számára


Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke szintén biztos abban, hogy a 36 éves spanyol nem vesztette el Formula-1-es fókuszát. „Nagyon jó alapunk van ahhoz, hogy hosszú távon együttműködjünk. Egészen biztos vagyok abban, hogy nem a jövő év lesz számára az utolsó. Szeretném, ha Fernando a McLarentől vonulna majd vissza, de szerintem utána is versenyezni fog egy másik szériában” – nyilatkozta Brown a spanyol AS lapnak.

„Vannak pilóták, mint például Nico Rosberg, akik egyszerűen abbahagyják. Úgy vélem, Lewis is hasonlóan fog tenni, ha megunja. Szerintem Fernando viszont olyan ritka típus, mint Mario Andretti, hogy más kategóriákban is versenyezni akar. 36 éves, de testileg huszonkettő. Úgy gondolom, még rengeteg ideig folytathatja az autósportban” – tette hozzá Zak Brown.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: