DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel duplázással zárná az évet

Ugyan a világbajnoki címet elbukta Sebastian Vettel, de sokkal jobb hangulatban vonulhatna pihenőre, ha Brazília után Abu Dhabiban is elsőként szelné át a célvonalat.

A négyszeres világbajnok német pilótának nagyon kedves emlékei vannak a közel-keleti országból, három ízben is győztesként intette le a kockás zászló. Ráadásul, élete első világbajnoki címét éppen itt biztosította be (némileg váratlanul) 2010-ben, amikor is a Webber-Alonso párharcból nevető harmadikként az élre ugrott az évad legvégén.

„Nem túlságosan bonyolult pálya, meglehetősen széles. Ez viszont azt is jelenti, hogy több ideális ív is létezik. Nem mindig könnyű eltalálni egyszerre, hogy mi fekszik igazán a pilótának és mi az autónak. Jócskán van itt hosszú egyenes, kellenek a lóerők bőven, ugyanakkor a fékeket is jól fel kell készíteni, hogy igazán remek köröket rakhassunk össze” – elemezte a pályát Sebastian Vettel.

A Ferrari hatodszor győzhet idén, de ehhez még a riválisoknak is lesz néhány szavuk


„Nem valami könnyű előzni, így jobban jár az ember, ha a megfelelő helyre kvalifikálja magát. Ez is a tervem. A csapatnak és személyesen nekem is igen meghitt lenne, ha a győztes kezdés után győzelemmel is fejezném be ezt az évadot. Nyilván hétfőn már mindenki a következő szezonra gondol majd, de a hideg, téli napokon mégiscsak jó lenne úgy visszagondolni az év végére, hogy két győzelemmel zártam 2017-et” – fogalmazott a rutinos német pilóta.

„Hogy idén mikre emlékszem vissza a legszívesebben? Sok kiváló kerék a kerék elleni csatát éltem meg, például Bottas ellen Spanyolországban, bár az a késlekedés akkor sokba került nekem. Emlékszem egy szuper csatára Daniel Ricciardóval Kínában. Idén többször is előfordult, hogy hátulról kellett felzárkóznom, így rengeteg előzésre kényszerültem. Látványosnak látványos, de bízom abban, hogy 2018-ban nem kell majd ennyi versenyzőt megelőznöm” – tette hozzá nevetve a Ferrari pilótája.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: