DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo igazából csak nyújtóztatta az ujját

A Red Bull versenyzője az előtte haladó Grosjeannak mutogatott a második szabadedzésen: a pillanat hevében törtek elő az indulatok, magyarázta a bizonyítványt utólag.

A szezont záró Abu Dhabi Nagydíj két szabadedzéséről nem mondható el, hogy túlzottan eseménydúsak lettek volna. Épp ezért a legérdekesebb momentumok közé tartozott Daniel Ricciardo indulatos reakciója: miután Romain Grosjean akadályozta őt gyorskörén, középső ujjal mutogatott a Haasban ülő rivális felé (ez látható az alábbi videóban), majd a csapatrádióban szitkozódott. Az ausztrál a második szabadedzés után már próbálta elviccelni a dolgot:

„Megrándult az ujjam a túlkormányzás során, csak azt ráztam le…” – idézi a crash.net Ricciardo magyarázatát, aki a szót komolyabbra fordítva hozzátette: „Nem lett volna szüksége rá, hogy ezt megcsinálja. Még csak szabadedzés van, ezért nem is zaklatott fel igazán. A pillanat hevében történt. Mindenesetre bosszantó volt, forró körön haladtam, ő pedig csak a kivezető körén.”

Ricciardo remek 1:38,180-as kört rakott össze ultralágy abroncson, amely három tizedmásodperccel maradt el Lewis Hamilton pénteki legjobbjától, valamint fele ekkora különbségre a második Sebastian Vetteltől. „A rövid etapos tempónk igencsak erősnek tűnik. Továbbra sem vagyunk Lewis tempójának szintjén, de a Ferrariét hozzuk. Azt tudjuk, hogy néhány tizedet még találnunk kell holnapra. A hosszabb etapon egy kicsit többet. Ma este még vár ránk munka, de általában véve nem volt egy rossz nap a mai” – értékelt Ricciardo. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: