DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Egyre többen hisznek Verstappen győzelmében

Most, hogy ilyen gyorsasággal közeledik az évadzáró, fél szemmel a szakértők már 2018-ra figyelnek. A jelek szerint Max Verstappennek és a McLarennek a végső győzelemre is esélye lesz.

Marc Surer, egykori Formula-1-es versenyző, jelenleg a Sky németországi csatornájának televíziós szakkommentátora. Surer Abu Dhabiban éles, kemény küzdelmet vár a futamgyőzelemért, de már előrébb is tekintett. Szerinte Max Verstappen 2018-as világbajonki címe abszolút lehetséges vállalkozás, az erőforráson múlhat minden.

A hatvanhat éves szakértő is örül annak, hogy ezen a különleges pályán zárul az idény. „Abu Dhabi nagyon speciális, nappal kezdik a versenyzést és fokozatosan mennek bele az éjszakába. A légkör pedig egyedülálló. Több lehetőséget is kínál a pálya az előzésre, néhány kanyar pedig kifejezetten a nézők kiszolgálására épült olyannak, amilyen” – nyilatkozta Marc Surer.

„A versenyautók még a Yas Hotel alatt is átmennek, igencsak látványos elem ez az első pillanattól. Az évzáró futam favoritja nálam Lewis Hamilton. Brazíliában friss motort kapott, láthattuk, mire képes vele és mennyire gyors is, amikor nem kell spórolni. Ráadásul egy világbajnoki címet győzelemmel igazán jó ünnepelni, ezért teljes gázt fog adni” – utalt a négyszeres világbajnok britre a Sky szakértője.

Surer szerint jövőre mindketten a vb-címért hajtanak majd


„Morálisan nagyon fontos, ki nyeri az utolsó nagydíjat. A Ferrarinak szerintem tökéletesen fekszik ez a pálya, szűk kanyarok és hosszú egyenesek. Pont ez az, amit a Ferrari nagyon szeret, emiatt Vettelnek is komoly győzelmi esélyei vannak, szoros küzdelem lehet. A Red Bullnál minden azon múlik, mennyire merészelik rátekerni a Renault-motort. Emiatt azt valószínűsítem, hogy az utolsó győzelem Vettel és Hamilton között dől el” – tekintett előre Surer.

„Max Verstappen a következő szezonban világbajnok lesz, ha a Red Bull – és főleg a Renault – megfelelő autót ad alá, óriási szerepe lesz az erőforrásnak. Számomra az is egyértelmű, hogy jövőre a McLaren ismét visszatér az élmezőnybe, alaposan kiszélesedhet a küzdelem a futamgyőzelmekért, ilyet már nagyon régóta nem láthattunk” – fogalmazta meg a pozitív jövőképet Marc Surer.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: