DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Honda nem fedte fel minden lapját

Három évnyi szövetség után különválik a McLaren és a Honda. A japánok egyik fő célja, hogy a Renault-t már maguk mögött tudják jövőre és szerintük ez így is lesz. Valóban ekkorát javulnának?

A Honda egészen biztos benne, hogy jövőre büszkék lehetnek majd teljesítményükre a Toro Rossóval szövetségben. Túl sok kellemes élményre nem emlékezhetnek vissza az elmúlt három esztendővel kapcsolatban, a japán gyártó ugyanis rendkívül alulteljesített mind a megbízhatóság, mind a teljesítmény terén.

Mégis igen magabiztosan jelöli ki Yusuke Hasegawa a jövő évi célokat. A Honda F1-es projektjének vezetője szerint a Mercedes-Ferrari pároshoz jócskán közelítenek majd, a Renault-t pedig jó eséllyel át is lépik. Igaz, hogy az idei év kezdetéhez képest óriási fejlődésen ment keresztül a japán erőforrás, de még mindig a leglassabb, emellett leggyengébb pontja a végsebesség.

Az El Mundo Deportivo lapnak nyilatkozott Hasegawa a jövő évi esélyekről. „Jól láthatóan csökkentettük a lemaradásunkat riválisainkkal szemben, még ha nem is vagyunk még elég közel. Továbbra is reméljük, hogy ennél még komolyabb előrelépést mutatunk majd fel a téli szünet alatt”.

Megbánja-e a McLaren, hogy lecserélte a Hondát?


Valóban cél a Renault-motorok legyőzése? „Egyértelműen el kell érnünk a Renault szintjét, sőt, lehetőleg haladjuk is meg a francia gyártó teljesítményét. De ez még nem minden. Célunk 2018-ra több is, mint szimplán legyőzni a Renault-t, de nem szeretnénk egyelőre részleteket közölni a jelenlegi tervekről. Rendkívül jó irányba haladnak a dolgok” – tekintett a jövő évre a Honda-főnök.

Csak a kötelező optimizmus szólt Yusuke Hasegawából, vagy valóban kifőztek valami igazán kiválót a Honda boszorkánykonyhájában és jövőre alig ismerünk majd rá az eddig csak bukdácsoló motorra?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: