DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Strollnak egyetlen kikötése van az új csapattárs felé

Lance Stroll egészen biztosan új csapattársat kap 2018-ban, ő pedig egyetlen dolgot szeretne majd tőle, legyen szó Robert Kubicáról, Paul di Restráról, vagy másokról.

A kanadai F1-es pilóta második szezonját kezdi meg jövőre, s mivel Felipe Massa ezen a hétvégén visszavonul a sportágból, új csapattárshoz kell majd hozzászoknia. Noha a Williams egyelőre még nem döntött Stroll társáról, Robert Kubica egyre nagyobb eséllyel rendelkezik, lévén a szezonzáró teszten is részt vesz majd Abu Dhabiban. A mindössze 19 éves tehetségnek teljesen mindegy, kire esik a csapat választása, ugyanis egyetlen dolog fontos számára.



„Olyasvalakit akarok, aki csapatjátékos. Mindenki a saját autóját vezeti, erre kell koncentrálnunk, nem arra, ami a garázs másik oldalán folyik” – idézte a kanadait a Motorsport. „Persze fontos, hogy remek legyen a kapcsolatunk, hiszen nem szeretnék negatív csatát, nem akarom egyből megosztani a csapatot. Természetesen olyat szeretnék, aki elejétől fogva hajt engem, aki versenyképes, hiszen így lehetek jobb pilóta. Ennyit akarok, de végül úgy is az lesz, amit a Williams dönt majd.”

Stroll egyébként bevallotta, még nem találkozott Kubicával, akivel (és Szergej Szirotkinnal) meg fogja osztani az FW40-est az Abu Dhabi Nagydíj után. „Nagyszerű tehetség volt a balesete előtt, mindenki tudja, hogy a legjobbak közé tartozott. Viszont semmit sem tudok róla, azt sem. hogy hol áll edzettség és egészség terén, semmilyen részletet sem ismerek. Meglátjuk, hogyan dönt a Williams” – tette hozzá a bakuban harmadik helyig jutó pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: