DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Jövőre már csúnya autókkal versenyzünk”

Hamilton egyrészt sajnálja, hogy bevezetik a halót, másrészt viszont tudja, milyen nemes célt szolgál majd ez az eszköz. Vettel kevésbé aggódik emiatt, szerinte a kinézet is javulni fog idővel.

A halo már a megjelenése óta mindig megosztotta a versenyzőket, szükséges-e vagy sem? Mindenesetre az biztossá vált, hogy 2018-ban minden autón ott lesz a fejvédő eszköz: a FIA ugyanis kötelezővé tette a bevezetését a következő szezonra.

Lewis Hamilton főleg az esztétika miatt sajnálja a glória bevezetését: „Ez az utolsó év, hogy jól nézünk ki az autóban, és ez lesz az utolsó verseny is, ahol jól néznek ki az autóink. A következő évet egy lejtőként is felfoghatjuk, ha az kinézetről beszélünk. Legalább biztonságosabbá akarják tenni a vezetést, és reméljük, hogy ez a projekt sikeres is lesz.”

 hamilton-halo-2018



Az idei másik világbajnoki aspiráns, Vettel is elismerte, hogy nagyot fognak változni az autók az eszköz miatt: „Valóban, az autók másképp fognak kinézni jövőre. Minden, amit eddig láttam, nem olyan, mint az idei évben.”

„Másrészről, ez egy olyan lépés, amit meg kellett tennünk, de nem kétséges, hogy most jobban néznek ki az autók. De ezen is szeretnénk majd előbb-utóbb javítani” - mondta a német, aki szerint az idő teltével erre is lesz majd megoldás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: