DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Exkluzív: Ezért van csend a Sauber körül

Hiába veszi mindenki atombiztosra, az F2 már megkoronázott bajnokának, Charles Leclerc-nek még mindig várnia kell arra, hogy hivatalossá váljon: 2018-ban a Forma-1-ben folytathatja pályafutását. a Formula.hu Abu Dhabiban puhatolózott arról, hogy mi áll a bejelentés csúszásának hátterében.

Dióhéjban: a dolgok jelenlegi, csütörtöki állása szerint a Sauber-Leclerc házasság bejelentése – bár sokan erre a hétvégére várják – előreláthatólag nem fog megtörténni. No, nem azért, mert a megállapodás még nincs meg, azt már hetekkel, de talán inkább hónapokkal ezelőtt megkötötték, a probléma inkább a körítéssel van, a monacói pilóta leendő csapata körül ugyanis meglehetősen nagy a fennforgás.

Hogy mi az a bizonyos akadályozó tényező? Információink szerint az, hogy a Leclerc-et akademistaként pallérozó Ferrari még mindig nem tett le arról, hogy az eredetileg elképzeltnél is szorosabbra fűzze a szálakat a Sauberrel. Szeptemberben, az Olasz Nagydíj hétvégéjén már lehetett hallani arról, hogy Sergio Marchionne, a Ferrari fővezére a svájci istállóban látja annak lehetőségét, hogy régi vágyát valóra váltva újra a Forma-1 porondjára vigye az Alfa Romeót: ha minden igaz, a vágya biztosan teljesül, a kérdés már csak az, hogy mennyire…



A Formula.hu információi szerint Marchionne azt szeretné, ha az olasz vállalatbirodalom cakompakk az Alfa nevére vehetné a Saubert, ahol a tulajdonosok, a Longbow Finances nevű befektetési társaság képviselői viszont még hezitálnak. Ha minden igaz, azon megy az alkudozás, hogy megelégedjenek-e az autóikat hajtó Ferrari-szív Alfára keresztelésével, esetleg belemenjenek a mélyebb, teljes névváltással járó ügyletbe. Utóbbi részeként egyébként Marchionne (némi többlet-invesztícióért cserébe természetesen) azt is szeretné, ha a Longbow által patronált Marcus Ericsson útilaput kapna a talpára, hogy a helyére beültethessék másik pártfogoltjukat, Antonio Giovinazzit.

Abu Dhabiban az ügyben érintettek közül csak Ericsson szólalt meg, aki nem tűnt túl bizakodónak: „Tudom, hogy a Ferrari mindkét pilótáját szeretné itt elhelyezni. Jelen pillanatban számomra ez a legnagyobb aggodalom…” – nyilatkozta sokatmondóan a svéd.

Forrásaink szerint az érintett felek tudják, hogy jó lenne mihamarabb dűlőre jutni, így nem elképzelhetetlen, hogy lesz bejelentés már ezen a hétvégén, ám az ügyet ismerő forrásaink többsége az valószínűsítette: néhány napra még szükség van, amíg minden a helyére kerül, így sokkal inkább elképzelhető, hogy a jövő héten érkezik majd a várva várt bejelentés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: