DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Eldőlt: Jean Todt marad az FIA elnöke

Nem lesz ellenfele, így eldőlt, hogy Jean Todt irányítja a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) a következő négy esztendőben is - a decemberi választás már csak formalitás.

Jean Todt 2009 óta az FIA elnöke és idén májusban bejelentette, hogy szívesen vállalna még egy ciklust, ha lesz rá lehetősége - úgy érzi, hogy további négy évig képes lenne irányítani a szervezetet. A szavazás azonban a minap értelmét vesztette, ugyanis a november 17-ei határidőig senki más nem jelezte, hogy indul a posztért, így a regnáló elnök egyedül maradt jelöltként.

jeantodt



Todt elnöki mivoltát így a tervek szerint december nyolcadikán meghosszabbítják a következő négy évre, ekkor válik hivatalossá az újabb kinevezése. A francia szerint egyébként sok támogatást kapott, ez is megerősítette abban, hogy jól döntött, amikor úgy határozott, hogy szeretné folytatni. "Sok olyan ember mondta, hogy induljak a választáson, aki rám szavazott. Ez nagyon fontos, mert ez megkönnyítette a döntésem" - magyarázta.

Ez azonban mindenképpen Todt utolsó időszaka lesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöki posztján, ugyanis sorozatban harmadik négyéves ciklusát kezdi majd meg, ennél többet pedig nem engedélyeznek az FIA szabályai - tehát 2021-ig irányíthatja a szövetséget.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: