DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas jövőre Hamiltont is legyőzné

Valtteri Bottas egyetlen, igazi célja a Formula-1-ben, hogy megnyerje a világbajnokságot. Ezt idén még nem sikerült végrehajtania, ám 2018-ban erre alapozza felkészülését.

Négy évnyi williamszes szolgálat után a finn pilóta természetesen nem tudott nemet mondani a világbajnoki címvédő istálló hívó szavára Nico Rosberg visszavonulásakor és a Mercedeshez szegődött. Egyéves szerződését azóta újabb esztendővel toldották meg.

Összességében nem vallott szégyent Bottas, különösen az első félévben ment jól a szekér. Az első kilenc futamból kettőt megnyert és további hat dobogós helyet szerzett, konzisztens, jó teljesítményt nyújtott és nem egyszer házon belül elverte saját csapattársát, Lewis Hamiltont is. A Magyar Nagydíj után kevesebb, mint egy győzelemnyi volt köztük a távolság, így bőven volt még esélye a bajnoki címre is.

Ez nem így történt, visszaesett a finn, a sikerek elmaradtak, ugyanakkor az autó remek volt, csapattársa ugyanis összesen kilenc alkalommal nyert futamot idén és az elmúlt két versenyen történt problémái ellenére is 65 pontos különbség van még mindig Hamilton és Bottas között. Ennek ellenére ismét nekiveselkedik, hogy első félévi formájához visszatérve jövőre világbajnok legyen.

Bottas jövőre Hamilton előtt végezne év végén is


„Jócskán akadnak dolgok a versenyzésemben, amin javítani kell, ez a szezon rá is mutatott. De tanultam a hibáimból, jövőre ismét bármi lehetséges, így indulok neki mindennek. Természetesen pályafutásom egyetlen célja, hogy harcoljak és megnyerjem a világbajnokságot, remélhetőleg ez jövőre máris lehetséges lesz” – nyilatkozta a halkszavú finn.

„Mindig szeretek magas célokat kitűzni magamnak, szeretem feszegetni a határaimat. De most olyan csapattal kezdhetem az évet, amelyet már jól ismerek. A szezonzárót is meg akarom nyerni. Brazíliában majdnem összejött, miért ne sikerülhetne Abu Dhabiban? Őszintén szólva, nincs mit veszítenem már, csak nyerhetek. Ha pedig közben esetleg Sebastiannak gondjai támadnának, még mindig van esélyem az összetett második helyre is” – tekintett előre Valtteri Bottas.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: