DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso akár tíz vb-címet is nyerhetett volna

A spanyol karrierje során híres volt rossz csapatválasztásairól, egy F1-es szakértő pedig úgy vélekedik, ellenkező esetben a sportág legeredményesebb pilótája válhatott volna belőle.

Májusi, Indy 500-as kiruccanása után Fernando Alonso újabban a sportautózás felé kacsingat: vasárnapi, toyotás LMP1-es tesztje után kedden már elkezdte a felkészülést a Daytonai 24 órásra az aragóni versenypályán. Persze adja magát a téma, hogy ha a spanyol sikeresebb lett volna a Forma-1-ben, eszébe sem jutna máshol nézelődni, a tények azonban makacs dolgok: a hispán 11 éve szerezte utolsó világbajnoki címét, és annak is négy és fél éve már, hogy futamot tudott nyerni.



„Egyértelműen az jár a fejében, hogy hogyan fog bevonulni a történelembe” – nyilatkozta Mark Hughes szakértő a Sky Sports F1 Report című műsorában. „Rájött, hogy már 35 éves, és minden bizonnyal nem fog öt világbajnoki címet nyerni, hogy Seb előtt legyen, ezért másképp akarja felírni a nevét a történelemkönyvekbe. Egyértelműen Hamilton és Vettel szintjén áll.”

Marc Prestley, aki együtt dolgozott Alonsóval 2007-ben a McLarennél, úgy véli, hogy a karrierjében hozott rossz döntések rengeteg sikertől fosztották meg a spanyol pilótát. „Ha másképp döntött volna pályafutása során, akár tíz világbajnoki címet is nyerhetett volna” – mondta a szakember. „Kettőt szerzett a Renault-val, és tudjuk, hogy a Red Bull is ajánlatot tett neki – ezt Christian Horner vallotta be nemrég –, így ott lehetett volna, amikor a csapat négy bajnoki címet nyert zsinórban.”

Hughes hozzátette: „Az egyedüli mód arra, hogy ezt helyrehozza, az az lesz, ha kiáll, és azt mondja: ’Megnyertem az Indy 500-at és a Le Mans-i 24 órást, valamint kétszeres F1-es világbajnok vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: