DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren-főnök szinte búcsúbeszédet mondott

Eric Boullier a 2017-es szezonzáró felvezetéseként öntötte szavakba, milyen céllal állnak a McLaren-Honda búcsúja előtt. Egy legendás együttműködés eredménytelen újrajátszása zárul hétvégén.

Három sikertelennek mondható szezon után búcsúzik egymástól a McLaren-Honda. A szerződések aláírásakor talán mindkét fél lelki szemei előtt az egykori legendás partnerség eredményei lebegtek, ám három évvel később elmondható, ennek szöges ellenkezője következett be. Legjobb konstruktőri eredményük egy tavalyi hatodik helyezés volt, ám mire optimisták lehettek volna az első szezonjukhoz képest mért előrelépés miatt (kilencedikek lettek debütáló évükben), idén a téli tesztektől kezdve egy rémálomba illő eseménysorozatot voltak kénytelenek átélni. 

alonso_2017_hungary

Alonso (elöl), idei legjobb eredménye felé autózva - hatodikként intették le a Hungaroringen


Szingapúrban meg is történt az előtte már pletykaként keringő bejelentés: A duó útjai szétválnak, 2018-ban a McLaren a Renault-hoz, a Honda pedig a Toro Rossóhoz kötelezte el magát. Mindezek ellenére a felek békésen zárják kapcsolatukat. „Az eredményektől függetlenül büszke vagyok az idén közösen megvívott harcokra és az elért teljesítményre” – kezdte a McLaren-főnök Boullier. „Csapatunk minden tagja futamról futamra fáradhatatlanul az előrelépésen dolgozott. Mivel a szezonzáró előtt minden alkalommal a legjobbra törekedtünk, ez alól az utolsó versenyhétvége sem lesz kivétel.”

boullier_hasegawa_japan

Úgy tűnik békés a két főnök kapcsolata

 „Mindenki nevében mondhatom, hogy McLaren-Honda csapatként optimizmussal és tisztelettel készülünk utolsó közös nagydíjunkra. Minden egyes személy hihetetlenül keményen dolgozott az utóbbi három évben, és a közösen átélt hullámzások közepette is az utolsó futamig elkötelezett maradt. Mindannyian ugyanazzal a céllal megyünk neki a hétvégének – keményen akarunk dolgozni, és mindent meg akarunk tenni azért, hogy pozitívan zárhassuk a szezont.”

A Honda-főnök Yusuke Hasegawa is hasonlóan fogalmazott a hozzáállásukról. „Mindenki százszázalékosan azon lesz, hogy az utóbbi néhány futam lendületét felhasználva mindent kiaknázzon a csomagunkból. Hihetetlen büszke vagyok arra, amilyen keményen a csapat idén dolgozott. A minket három éve támogató McLaren-Honda rajongók miatt is remélem, hogy jó érzéssel zárhatjuk az évet.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: