DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Sajtó: Abu Dhabiban bejelenthetik a Ferrari reménységének érkezését

Egyre nagyobb az esély arra, hogy a Ferrari beprotezsálja egyik ifjú tehetségét a Sauberhez, bár az sem kizárt, hogy mindkét F1-es védence bemutatkozhat majd - akár már Abu Dhabiban érkezhet a bejelentés.

Már régóta nyílt titok, hogy a Ferrari B-csapatot akar csinálni a Sauberből, egyelőre azonban a hinwili az egyetlen alakulat a mezőnyből, amely még egy pilótáját sem nevezte meg a 2018-as szezonra.



Pascal Wehrlein egészen biztosan távozik, helyére pedig a Scuderia ifjoncai, Charles Leclers és Antonio Giovinazzi pályáznak. Legnagyobb esélye az elmúlt hétvégéket tesztpilótaként a csapatnál töltő F2-es bajnoknak van, bár az sem kizárt, hogy az olasz is csatlakozik hozzá jövőre, aki a Haasnál tesztelt a közelmúltban.

Minden attól függ, hogy a Sauber enged-e a tulajdonosok nyomásának, és megtartja-e a semmit sem mutató, de legalább remek kapcsolatokkal rendelkező Marcus Ericssont egy negyedik(!) szezonra is. A Motorsport-Total értesülései szerint a csapat már Abu Dhabiban megnevezheti egyik 2018-as pilótáját Leclerc személyében, de nem ez lehet a legnagyobb változás a Ferrari motorjait 1997 óta használó alakulat életében a holtszezon alatt.

Sergio Marchionne Ferrari-elnök régi vágya, hogy visszahozza az Alfa Romao-nevet a Forma-1-be (az olasz márka motorjai utoljára 1987-ben szerepeltek az Osella autóiban), a megerősödött befolyás a Saubernél pedig tökéletes platformot jelentene ennek. A hinwiliek ebben az esetben mint a maranellóiak átnevezett erőforrásait használó partneralakulatként indulnának a 2018-as szezonban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: