DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Magnussen: Vicc, hogy én vagyok a rosszfiú

Bár alig keveredett több incidensbe, mint társai, mégis Kevin Magnussen lett a 2017-es F1-es szezon főgonosza. A dán nem érti, hogy miért alakult ki ilyen negatív visszhang megmozdulásai miatt.

Egy korábbi interjújában a Haas versenyzője elmondta, már nem figyeli a közösségi médiát, és hogy mit mondanak róla mások, az őt ért vádakat pedig annyival intézte el, hogy a Forma-1 nem népszerűségi verseny. Ez a hozzáállását az Abu Dhabi Nagydíjra készülve sem akarja feladni: „Nem érdekel” – válaszolta Magnussen arra kérdésre, hogy mit szól a kritikákhoz. „Sok pilóta panaszkodik rám, de ezt ma már csak viccnek fogjuk fel csapaton belül.”



„Nem mondanám, hogy én vagyok a legnépszerűbb a versenyzők között, de nem is kell annak lennem. Csak a pályán mutatott eredmények számítanak, és hogy mit mondanak a versenybírák. Idén egyetlen büntetést kaptam incidens miatt, amely azt mutatja, mégsem vagyok annyira rossz versenyző.” Amikor felvetették neki, hogy vannak-e barátai a paddockban, így válaszolt: „A paddockban igen, a versenyzők között azonban egyáltalán nem. Itt sohasem működne a barátság, ezért nem is töröm magam érte.”

A dán hozzátette, mára immunissá vált mások véleményére, amelyet nyilván segít a közösségi médiától való távolmaradás is. Ha már közösségi média: nemrég Max Verstappen is azt mondta, hogy fiatal kora ellenére próbál egyre kevesebbet lógni ezeken a felületeken, és csak néhány pilótát követ a mezőnyből. Az egyik éppen Lewis Hamilton, aki gyakran összezavarja a hollandot, hogy mennyi mindent csinál szabadidejében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: