DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Lauda figyelmeztette a Mercedest

A négyszeres világbajnok F1-es istálló hétfőn gyáraiban ünnepelte az idei sikereket, az osztrák azonban felhívta a figyelmét, hogy komoly kihívás előtt áll, ha meg akarja védeni a vb-címeket.

Amíg 2014 és 2016 között a Mercedes egyeduralkodóként tudta besöpörni a világbajnoki címeket a Forma-1-ben, idén sokkal nehezebb dolguk volt, hiszen a Ferrari nagyon sokáig egyenrangú ellenfélként harcolt velük. A brackley-i és brixworth-i gyárakban a hétfői nap az ünneplésről szólt, s bár vár még egy örömautózás a mezőnyre Abu Dhabiban, utána teljes gőzzel fognak pörögni a 2018-as fejlesztések.

A gárda ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke, Niki Lauda nagyon örül az idei sikereknek, azonban figyelmeztette alakulatát, hogy milyen kihívással áll szembe a következő évet illetően. „Az idei év volt a legnehezebb számunkra, a következő pedig még inkább az lesz. De 100%-ig bízom a csapatban” – idézte a crash.net az osztrákot. „Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy zsinórban negyedik alkalommal mondhatok köszönetet a csapatnak.”

„2017 kemény évnek bizonyult a szabályváltozások miatt. Ez mindig bizonytalanságot jelent, senki sem tudja, hogy mit csinálnak a többiek. Nehéz autóval kezdtünk, de a csapat képes volt folyamatosan fejleszteni azt a szezon során, amely a kulcsot jelentette a világbajnoki címek megszerzéséhez. A csapat és Lewis is fantasztikus munkát végzett. Büszke vagyok mindenkire, ez hihetetlen eredmény” – tette hozzá Lauda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: