DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kubica-ügy: Megszólalt a Williams

Hétfőn a nemzetközi sajtó egy része tényként közölte, hogy Robert Kubica 2018-tól két éven keresztül a Williamst erősíti majd, az istálló pedig közleményben tisztázta a híreszteléseket.

Nagy a valószínűsége, hogy Robert Kubica kapja meg Felipe Massa üresen maradt ülését a 2018-as Forma-1-es szezonra a Williamsnél, a holland RTL hétfői információ szerint azonban a lengyel már két évre elkötelezte magát a grove-iakhoz. A félreértések elkerülése végett a Williams fontosnak tartotta, hogy közleményben tisztázza a pletykákat: „Noha folyamatosan tárgyalásban állunk Kubicával, még nem dőlt el, hogy ki fogja helyettesíteni Felipe Massát.”



„Akkor fogunk bejelentést tenni, amikor bejelentenivalónk lesz, és semmit sem tervezünk ezen a héten Abu Dhabiban.” Kubica egyébként szóba került, mint a Williams egyik pilótája a verseny utáni Pirelli-teszten, noha hivatalos információ még erről sem látott napvilágot. Az utolsó F1-es versenyét pont Abu Dhabiban, 2010-ben teljesítő lengyel korábban a Renault-nál próbálkozott, és tesztelt is a Hungaroringen, az enstone-iak azonban inkább Carlos Sainz leigazolására voksoltak.

Kubica így került képbe a mezőny egyetlen komoly üres ülésével rendelkező Williamsnél, mely lehetőségre rajta kívül még Paul di Resta, Pascal Wehrlein és Danyiil Kvjat is áhítozik. Az egyszeres futamgyőztes ügyeit egyébként a 2016-os F1-es világbajnok Nico Rosberg segíti, aki maga is versenyzett a grove-iak színeiben, 2006 és 2009 között, közös bennünk, hogy egy évben debütáltak (2006), és korábban együtt harcoltak a gokart-világbajnokságon is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: