DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Hat ok, amiért a Williamsnek Kubicát kell választania

Noha a csapat eddig ködösített, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy Robert Kubica a Williams színeiben tér vissza az F1-es vérkeringésbe a 2018-as szezonban - a sportág egyik szakértője megindokolta, hogy a grove-iaknak miért érné meg a lengyel leigazolása.

Miután a holland sajtó hétfőn megszellőztette, hogy Robert Kubica két évre írt alá a Williamshez 2018-tól, a hinwili alakulat egy közleményben sietett tisztázni kedd délelőtt, hogy szó sincs ilyesmiről. A grove-iak annyit elárulnak, hogy valóban tárgyalnak a lengyellel, de semmilyen szerződéskötés nem született még – arra nem tértek ki, hogy a pletykáknak megfelelően valóban az egykori BMW- és Renault-pilóta ülhet be az egyik FW40-esbe az Abu Dhabi Nagydíj utáni teszten.



Persze a rajongók oldalát is furdalja a kíváncsiság: az Autosport egyik olvasója megkérdezte a lap szakértőjét, a korábbi F1-es mérnök Gary Andersont, hogy a Williams helyében kit választana, Paul di Restát, Robert Kubicát, vagy Danyiil Kvjatot, a szakember pedig így válaszolt: „Nem teketóriáznék egyből leigazolni Robert Kubicát. Az okok egyszerűek:

1. A múltban már megmutatta, hogy megvan a sebessége, az értelme és az elkötelezettsége ahhoz, hogy boldogulni tudjon az F1-ben.

2. Amikor ralibalesetet szenvedett 2011-ben, karrierje csúcsán volt, ezért tudja, hogy mi kell az oda kerüléshez – és még fontosabb, hogy tudja, mi kell ahhoz, hogy visszakerüljön oda.

3. Sokkal elkötelezettebb és elszántabb lesz bárki másnál, hogy megmutassa, teljesen felépült az életveszélyes sérüléseiből, és hogy szemernyit sem veszített a természetes tehetségéből.

4. Nagyon érzékeny valaki, és nem tenné ki magát a bírálatoknak, ha nem lenne biztos a saját és a csapat céljaiban.

5. Hatalmas sztori lenne ez a Williamsnek, és úgy általában a Forma-1-nek is.

6. Ha valamilyen oknál fogva nem működne (de fog), mindig lesznek ott pilóták, akik lehetőségért áhítoznak majd.

A Williamsnek egyértelműen szüksége van Kubicára. Ő a legjobb ember a munkára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: