DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton többet kér, de a Mercedes így is akarja

Lewis Hamilton szerződése 2018 végén lejár a Mercedesnél, de mind a pilóta, mind az istálló a hosszabbításra törekszik. Sajtóhírek szerint a brit fizetésemelést kér az új szerződés aláírásához.

A Mercedes elismerte, hogy mindenképpen szeretnék megtartani az immáron négyszeres világbajnok élpilótát 2018 után is. Ugyanakkor több sajtóhír is tudni véli, hogy a brit több fizetést szeretne elérni, amire az elmúlt években nyújtott teljesítménye alapján valószínűleg vevő is lesz a világbajnok istálló.

Max Verstappen és Sebastian Vettel kontraktusa is a következő három esztendőre érvényes jelenlegi csapatánál, de érdekes módon éppen Lewis Hamilton nem igazán foglalkozott eddig a szerződésével. Igaz, nincs hova kapkodnia, mivel 2018-ban eleve biztos volt még maradása az Ezüst Nyilaknál.

Hamilton többet kér, de a Mercedes valószínűleg így is mindenáron meg akarja tartani


Nemrég Niki Lauda és Toto Wolff is az egekbe emelték Lewis Hamilton idei teljesítményét és abban is mindketten egyetértettek, hogy a négyszeres bajnok hosszabb távú maradása szintén az istálló érdeke lenne, mivel „Egy tapasztalt pilóta, nagydíjról nagydíjra egyre jobbá válik minden évben. Minden sportban az ilyen emberek lesznek sikeresek”.

F1-es szakértők egyébként úgy vélik, hogy bár a jövő évre nagy változások nem történtek, a 2019-es szezon szerződéseivel kapcsolatban megbolydulhat a pilótapiac. Lewis Hamiltonnak, Kimi Raikkönennek és Daniel Ricciardónak is lejár ugyanis jelenlegi kontraktusa.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: