DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Trükkös hétvégénk lesz!

A spanyol F1-es pilóta utolsó futamára készül a Honda-motoros McLarennel, s bár reméli, hogy a Yas Marinán is remek eredményt érhetnek el, nincsenek illúziói afelől, hogy kemény hétvége vár rájuk.

Fernando Alonso a tavalyi Szingapúri és Malajziai Nagydíjak óta először teljesített úgy két versenyt zsinórban, hogy mindkettőn pontot szerzett: Mexikóban a 10., Brazíliában a 8. helyen zárt. Az interlagosi hétvége különösen erősnek bizonyult számára, hiszen bár Felipe Massa megelőzte őt a verseny elején, folyamatosan ott tudott autózni a Williams mögött. Abu-Dhabiban utoljára láthatjuk pályán a McLarent Honda-motorokkal, Alonso pedig úgy véli, hogy a hosszú egyenesekkel tarkított aszfaltcsík komoly próbatétel elé állíthatja az MCL32-est.



„Yas Marina trükkösebb lesz számunkra Brazíliánál” – vélekedett a kétszeres F1-es világbajnok. „Interlagosban váratlanul jó eredményt értünk el, Adu Dhabi azonban komolyabb kihívást tartogat számunkra. Persze az egész csapat a csúcson szeretné befejezni az évet, ezért keményen dolgozunk azért, hogy minden teljesítménymorzsát kisajtoljunk az MCL32-ből. Az időmérő kulcsfontosságú lesz, hiszen az előzés bonyolult itt, ezért már a hétvége elején fontosak a megfelelő beállítások.”

A McLaren versenyigazgatója, Eric Boullier szintén szép eredménnyel szeretné zárni a csapat Hondával közös, gyötrelmes éveit. „Az egész csapat minden egyes tagja nevében beszélek, amikor azt mondom, optimistán és tisztelettel várom utolsó hétvégénket McLaren-Hondaként Abu Dhabiban. Mindenki kőkeményen dolgozott az elmúlt évek során, és elkötelezettek maradtak az örömteli és a kemény időkben is, egészen az utolsó futamig. Mindannyian ugyanazzal a céllal vágunk neki az utolsó versenynek: hogy keményen dolgozzunk, és mindent megtegyünk azért, hogy pozitívan zárjuk a szezont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: