DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso: Jövőre Hamiltonnal és a Red Bull-lal harcolok a vb-címért

A merészen tippelő kétszeres bajnok szerint négyesélyes lesz a következő évi csata: rendkívül bízik a Renault-motorban, amely a McLarent is hajtja majd, a Ferrari újabb erős évére azonban nem számít.

Fernando Alonsót arra kérte a Sky Sports, nevezze meg azokat a versenyzőket, akikkel a 2018-as világbajnoki címért fog megküzdeni. A spanyol szabadon engedte fantáziáját, és merész jóslatot fejtett ki. Ha igaza lesz, az erőviszonyok szinte teljesen felbolydulnak jövőre.

„Nagyon optimisták vagyunk, hogy a következő lesz az az év, mikor visszakerülünk az élre” – beszélt arról Alonso, hogy bízik abban, az új erőforrással versenyképes lesz a McLaren. „Aztán Lewist mindenképp kiemelném, hiszen ő lesz a világbajnok, illetve Maxot (Verstappen) és Danielt (Ricciardo). Második körben következik ez a három srác” – utalt Vettelre, Raikkönenre és Bottasra.



Az interjúban a versenyző újra dicsérte Hamiltont, akit korábban kivételes tehetségűnek nevezett: „A legnagyobbak egyikének tartom, hiszen már négyszeres világbajnok. Igaz, hogy az utóbbi három címet a Mercedesszel domináns autó segítségével szerezte, azok kicsit könnyebben megvoltak. Mégis a legjobbak egyikének tartom, hiszen a McLaren nehéz időket élt meg, és még így is páratlanul teljesített, versenyeket nyert olyan autókkal, melyek nem voltak futamgyőztes pozícióban. Megérdemli a sikert, mivel mindig a képességei csúcsán teljesített” – beszélt a britről, akivel 2007 és 2010 után ismét bajnoki címért küzdhet, amennyiben jövendölése valóra válik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: