DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Perez: Nincs már nyomás a Force Indián

Az indiai istálló megszerezte a negyedik helyet a bajnokságban, így pilótái a szezonzárón is zavartalanul vezethetnek. A csapat mexikói pilótája számára már csak egyetlen kérdés maradt nyitott.

A Force India története során másodszor biztosította be a konstruktőri negyedik helyet. A gárda ráadásul az előző évéhez képest is jobb teljesítményt nyújtott, mivel az utolsó futam előtt már 4 ponttal többet szereztek, mint az előző esztendőben. 

Sergio Perez szeretné jó helyezéssel búcsúztatni 2017-et: „A Yas Marina egy olyan pálya, ahol az elmúlt években is erősek voltunk, és jó lenne, ha szép eredménnyel tudnánk zárni ezt az évet. A szezonzárón általában különös érzésem van, hiszen ez az utolsó lehetőségem, hogy vezessem az autót, és sosem tudhatom, milyenbe ülhetek át a következő szezonban.”

 perez-nincs-nyomas-rajtunk-2017



A mexikói pilóta és csapattársa is remek helyzetben várhatják tehát az év utolsó futamát: „Nincs nyomás rajtunk, mert a negyedik helyet már nem lehet tőlünk elvenni a bajnokságban, így csupán arra kell koncentrálnom, hogy élvezzem a versenyzést, és a lehető legjobb eredményt érjem el.”

A Force India versenyzője a pályáról is beszélt: „Van néhány érdekes kanyarkombináció a Yas Marinán, és ez egy olyan pálya, ami nagyon igénybe veszi a fékeket, és az autó tapadása is kulcsfontosságú. Előzési lehetőség is akad, főleg a hosszú egyenesek vége ilyen, ahol vagy támad vagy védekezik az ember, különösen a verseny vége felé.”

„Csapatként elégedettnek kell lennünk a szezonnal. A negyedik pozíció a legjobb, amit elérhettünk, ha pedig rólam beszélünk, én is boldog lehetek, ha az első hat versenyző mögött végzek. Ezt kell bebiztosítanom ezen a hétvégén” - zárta az indiai gárda mexikói pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: