DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Lauda: Hamilton Istenként vezetett

A brit F1-es pilóta több rekordot is megdöntött 2017-ben, és kezdi bebetonozni magát a sportág halhatatlanjai közé - a Mercedes elnöke szerint egész évben fenomenálisan teljesített.

Noha az utóbbi két verseny nem az elképzelései szerint alakult, Lewis Hamilton egész évben zseniálisan teljesített, melynek köszönhetően már két fordulóval a szezon vége előtt megszerezte negyedik világbajnoki koronáját. A brit mindeközben a pályán kívül is aktív életet élt, amely néha összezavarta Max Verstappent, energiáit azonban kitűnően tudta hasznosítani ott, ahol kellett. Niki Lauda, a Mercedes ügyvezetői jogkörrel nem rendelkező elnöke szerint pilótája tökéletesen vezetett 2017-ben.



„Ebben az évben Lewis megnyerte a világbajnokságot a Mercedesnek, ilyen egyszerű” – kezdte egy ténymegállapítással a brazil Globónak adott nyilatkozatát az osztrák. „Szerintem a Ferrarinak volt a legjobb motor-karosszéria-kombinációja, és a végére a Red Bull is felért. Lewis azonban úgy vezetett, mint soha azelőtt, a legkisebb hiba nélkül, akár egy Isten, és megszerezte nekünk a címet.”

Lauda szerint nagyon fontos, hogy a következő évekre meg tudják hosszabbítani a brittel kötött szerződésüket, amely 2018 végén lejár. „A tapasztalt pilóták nagydíjról nagydíjra, évről évre jobbak lesznek, ez a sikerhez vezető út bármely sportágban” – mondta az osztrák, majd Max Verstappenre is kitért három mondat erejéig.

„Max a legizgalmasabb fiatal tehetség, akit valaha láttam, efelől semmi kétség. Az egyetlen dolog, amit mondanék neki, az az, hogy két lábbal álljon a földön. Néha hajlamos elveszíteni az irányítást önmaga felett, de ha sikerül ezeken túllendülnie, az F1 egyik legnagyobb pilótája válhat belőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: