DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Briatore súgott Kubicáról

Sokan a mai napig bizonytalanok Robert Kubica fizikális képességeivel kapcsolatban, ám egyre több szakértő szerint a legesélyesebb a Williams ülésére. Flavio Briatore is növeli az optimizmust.

Juan Pablo Montoya és Jacques Villeneuve sem igazán hiszi, hogy Robert Kubica képes megfelelni fizikailag a Formula-1 kihívásainak, különösen az új aerodinamikával felszerelt, nagyobb igénybevételt követelő versenyautókkal. A Benetton és a Renault istálló egykori csapatfőnöke, Flavio Briatore azonban továbbra is úgy véli, megkapja a lehetőséget a lengyel.

Az olasz szakember Monacóban futott össze Nico Rosberggel, Kubica menedzserével, aki továbbra is gőzerővel dolgozik azon, hogy a 2011-ben súlyos ralibaleset miatt komoly alkarsérülést szenvedő lengyelt beprotezsálja a Williams csapathoz. A 2016-os világbajnoknak egyébként is remek a kapcsolata egykori csapatával, 2006 és 2009 között ugyanis négy éven át a grove-iaknál tekerte a kormányt.

Kubica a visszatérés tekintetében nemcsak a szurkolók rokonszenvét vívta ki, hanem számos, prominens személyiség áll ki az egyszeres futamgyőztes szerződtetése mellett. Patrick Head, a Williams egykori főmérnöke szintén teljes mellszélességgel támogatja, hogy Lance Stroll mellett a teszteken meggyőző sebességet mutató Kubica kapjon lehetőséget jövőre.

Nyáron a tesztek biztatóan jól sikerültek


Hogy pontosan milyenek a lengyel esélyei, azt Flavio Briatore sem tudja, azt viszont igen, hogy sokan dolgoznak visszatérésén. „Azt pontosan nem tudom, mennyi sansza van jövőre megszerezni a Williams ülését. Ugyanakkor a múlt héten Nico Rosberggel beszélgettem éppen, Monacóban találkoztunk. Ő aztán nagyon odateszi magát, lázasan dolgozik azon, hogy Kubica jövőre ismét versenyezhessen, márpedig ez az esély csak a Williamsnél lehet már” – fogalmazott Briatore.

Valószínűleg az Abu Dhabi Nagydíj után megrendezett kétnapos teszt után nem sokkal választ kapunk erre, a rengeteg rajongót érdeklő kérdésre.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: