DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A szezonzárón nincs mit veszteni?

A világbajnoki cím már eldőlt, a motorokkal pedig végre nem kell igazán spórolni. Végre feltekerik az erőforrásokat és kerék a kerék elleni harcba bocsátkozik a mezőny nagy része?

Igaz, hogy az első helyért már Mexikó óta nem dúl csata, Lewis Hamilton negyedszer is világbajnok lett. Sebastian Vettel jelentős előnyben Valtteri Bottasszal szemben az ezüstéremért, bár igaz, itt még nem sikerült véglegesen eldönteni a második hely sorsát. A konstruktőri világbajnokságban az első öt hely már leosztva.

Talán az egyik legizgalmasabb ütközet a Renault és a Toro Rosso között zajlik majd, Carlos Sainz főszereplésével, aki az évet még a bikák fiókcsapatánál kezdte, ám a francia gyári istállónál fejezi be és azon dolgozik, hogy korábbi munkaadója orra alá borsot törjön. A Haas is beleszólhat még ebbe a csatába, nincs sokkal lemaradva ugyanis a Renault mögött.

Hátrébb már nem eshet az amerikai istálló, ugyanis a McLarennel szembeni pontelőnye nagyon komoly, így kilencedik már nem lehet. Csak előrefelé léphet már Gene Haas csapata, így kockázat nélkül adhat bele mindent Romain Grosjean és Kevin Magnussen is, hátha elcsípik a Toro Rosso-Renault párost.

„Abszolút semmi vesztenivalónk nincs Abu Dhabiban. Mindent rácsavarunk, aztán hadd szóljon! Megpróbáljuk befogni az előttünk állókat. Ez egy igazán jó szezon volt, most élveztem a legjobban a vezetést egész pályafutásom során” – örvendezett Kevin Magnussen, a Haas dán pilótája.

Jöhetnek a kőkemény csaták év végén?


„Úgy vélem, egy kicsit előrébb is kerülhettünk volna, valamivel több szerencsével, de ez egy igazán élvezetes évad volt. Eredmények terén azért többet is felmutathattunk volna, nekem legalábbis van némi hiányérzetem. Jóval többször érhettünk volna el figyelemreméltó végeredményt, benne volt a pakliban, ám különböző okok miatt ez nem sikerült” – tette hozzá a dán.

„Időnként a teljesítményünk megvolt a kiváló pontszerzésekhez, de vagy a szerencse hiányzott, vagy a megbízhatóság. Ötször végeztem pontszerző helyen idén. A stáb is rengeteget fejlődött, amit kívülről kevésbé látni. Kis lépésekkel haladunk, de ha van ezekből akár ezer is, akkor a fejlődés már szemmel is látható” – dicsérte csapatát Magnussen.

Hogy mi lesz a szezonzáró után? „Nyilván jót fog tenni egy kis pihenés az állandó utazgatás után, de nem telik el sok idő, amikor már ismét hiányozni kezd a versenyzés” – tekintett előre a Haas pilótája.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: